Τα τελευταία 24ωρα, η υπόθεση βιασμού 24χρονης, σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης έχει κυριαρχήσει στα social media. Όχι απαραίτητα με την καλύτερη έννοια. Μπορεί ονόματα για τους παρευρισκόμενους στο πάρτι να αποκαλύπτονται, το ζήτημα της συναίνεσης να βρίσκει χώρο στον δημόσιο διάλογο και γίνεται σιγά σιγά σαφές πως μπροστά στο «όχι» είμαστε όλοι ίσοι και καμία, μα καμία μόνη, ωστόσο δυστυχώς υπάρχουν και τα άλλα. 

Από την πρώτη στιγμή της δημοσιοποίησης της καταγγελίας, βρέθηκαν εκείνοι που μπροστά στον τρόμο ενός βιασμού, βρίσκουν τη δύναμη να βάλουν το θύμα στο μικροσκόπιο. Όσοι αποφασίζουν άτυπα πως το θέμα δεν είναι τα υπνωτικά χάπια, ούτε ο ομαδικός βιασμός, αλλά το «τι δουλειά είχε εκεί το θύμα». Ναι, μπροστά στη ντροπή του να ναρκώνεις κάποιον εν αγνοία του, να του στερείς τον έλεγχο του σώματός του και να καταπατάς την αυτοδιάθεσή του, για κάποιους το victim blaming φαίνεται δελεαστικότερο.

Ανάμεσα σε αυτούς, και μερικές γυναίκες. Δυστυχώς. Ο εσωτερικευμένος μισογυνισμός είναι ανάμεσά μας, μια ακόμα τραγική απόληξη της πατριαρχίας, που δημιουργεί κενά στο κοινό γυναικείο βίωμα. 

Για αυτόν τον μισογυνισμό, τον από γυναίκα σε γυναίκα, έγραψε η Καίτη Γαρμπή σε πρόσφατη ανάρτησή της, δηλώνοντας πως ντρέπεται. «Τελικά, δεν έχει φύλο ο μισογυνισμός», καταλήγει η τραγουδίστρια. 

https://twitter.com/KaitiGarbi/status/1482403035842330630?ref_src=twsrc%5Etfw

Η ανάρτηση:

«Την νάρκωσαν, την βίασαν, την ταπείνωσαν στερώντας της τον έλεγχο του σώματός της, έρμαιο στις ορέξεις τους. Η υπόθεση της Θεσσαλονίκης με εξοργίζει και με ντροπιάζει. Νιώθω εξίσου ντροπή που «απορούν» άλλες γυναίκες για το πώς βρέθηκε στη σουίτα. Τελικά ο μισογυνισμός δεν έχει φύλο».

Θυμίζουμε πως η 24χρονη, μέσω των social media κατήγγειλε πως: «Την παραμονή της πρωτοχρονιάς διοργανώσαμε εγώ και οι συνεργάτες μου ένα πάρτι σε σουίτα γνωστού πεντάστερου ξενοδοχείου της πόλης μας. Στην προσπάθεια να γίνει μια όμορφη βραδιά, πίεσα βλακωδώς νεαρές κοπέλες να παραστούν ώστε να ομορφύνει η βραδιά για τους φίλους και πελάτες μας, που ήρθαν από την Αθήνα για το τριήμερο. Η κατάσταση παρεκτράπηκε κατά τη διάρκειά της νύχτας με αποτέλεσμα να εκτεθεί ανεπανόρθωτα ψυχικά και σωματικά μια κοπέλα που γνωρίζω και ήμουν σαφώς η πιεστική αιτία για να παραστεί στο πάρτι. Το λιγότερο που έχω να πω είναι ότι οφείλω ένα τεράστιο συγγνώμη».