Ο Covid-19 κατάφερε να κάνει το tennis το απόλυτο trend. Το μόνο που χρειάστηκε είναι τον κορυφαίο τενίστα του πλανήτη αυτή τη στιγμή, την Κυβέρνηση της Αυστραλίας και ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού που δεν είδαμε ποτέ. Η ιστορία είναι λίγο πολύ γνωστή. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν έχει εμβολιαστεί και θα αναγκαστεί να απελαθεί από την Αυστραλία, καθώς η κυβέρνηση έχει θέσει ως ξεκάθαρο όρο για όλους όσους παίρνουν visa εισόδου στη χώρα να έχουν εμβολιαστού.

Ο Σέρβος τενίστας έχει τοποθετηθεί ανοιχτά προς δεν επιθυμεί να «χτυπήσει το μπόλι» στο μπράτσο του, η visa ακυρώθηκε από την αυστραλιανή κυβέρνηση και η απέλασή του από τη χώρα είναι δεδομένη. Αυτό σημαίνει πως η θέση του νούμερο 1 και απόλυτου φαβορί για την κατάκτηση του αυστραλιανού Open είναι «ορφανή».

Ζητείται κάποιος που θα καλύψει επάξια το κενό του Σέρβου superstar και η Ελλάδα έχει τη λύση. Όχι δεν αναφερόμαστε στον Στέφανο Τσιτσιπά αλλά σε νέες επιλογές που έχουν αποδείξει στο παρελθόν το ταλέντο τους με τη ρακέτα. Με το τουρνουά να ξεκινά την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει αρκετά και το Provocateur αποφάσισε να σώσει την κατάσταση. Από τον Άδωνι Γεωργιάδη μέχρι τον Αντώνη Κανάκη, παρακάτω θα συναντήσεις όλες εκείνες τις επιλογές που θα κάνουν το παγκόσμιο φίλαθλο κοινό του τένις να ξεχάσει μια για πάντα τον Τζόκοβιτς.

Άδωνις Γεωργιάδης

Ήξερες πως ο Άδωνις Γεωργιάδης παίζει τένις στον ελεύθερό του χρόνο; Ούτε και ο ίδιος. Ο γνωστός τηλεπολιτικός της Νέας Δημοκρατίας -δεν- βρίσκεται σε άριστη φυσική κατάσταση και πιστεύει στις δυνατότητές του. Είναι εμβολιασμένος, αισθάνεται μεγαλοαστός και πάντα ήθελε να κάνει ένα τζάμπα ταξίδι στην Αυστραλία. Αυτή είναι η ευκαιρία του στο όνειρο. Και στον εφιάλτη που θα ζήσει το φίλαθλο κοινό.

Νίκος Χατζηνικολάου

Ζει για το τένις. Το τένις δεν το ξέρει αυτό αλλά δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Ο Νίκος Χατζηνικολάου νιώθει ευλογημένος όταν πιάνει την ρακέτα στα χέρια του και μάλιστα είναι ο πιο έμπειρος της λίστας. Το 2008 έχει παίξει μαζί με τον Μάρκο Παγδατή για φιλανθρωπικό σκοπό και δηλώνει έτοιμος να τιμήσει τη γαλανόλευκη στην ξενιτιά.

Αντώνης Κανάκης

Τένις μπορεί να μην παίζει αλλά την έχει ματώσει τη ρακέτα στις παραλίες της Χαλκιδικής. Για εκείνον δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα αλλά το τέλειο μαύρισμα που θα πετύχει κάτω από τον καυτό ελληνικό ήλιο. Τώρα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί σ’ ένα τουρνουά με υψηλό βαθμό δυσκολίας και το γεγονός πως αυτή τη περίοδο στην Αυστραλία έχουν καλοκαίρι, τον ιντριγκάρει διπλά. Από εμάς είναι, ναι.