Στη Θεσσαλονίκη έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες ένας χαμός -και στα social media φυσικά. Μία 24χρονη κοπέλα κατήγγειλε στις αρχές ότι τη βίασαν το βράδυ της Πρωτοχρονιάς σε σουίτα ξενοδοχείου και ήδη ένα άτομο, γόνος επιχειρηματικής οικογένειας των Αθηνών συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, με την υπόθεση να έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Η επίσημη ενημέρωση από τς αστυνομικές πηγές για το περιστατικό έγινε στις 2 Ιανουαρίου, μετά την καταγγελία της κοπέλας. Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επικρατεί ένας πανικός, ιδίως μετά την δημόσια παραδοχή ενός προσώπου που φέρεται να έπαιξε το ρόλο του ατόμου που προσέγγισε την 24χρονη. Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο δικηγόρος της 24χρονης, Αθανάσιος Ζιώγας ανέφερε πως «στο ποτό υπήρχε υπνωτικό χάπι, ήπιε μεγάλη δόση και η πράξη έγινε χωρίς τη θέλησή της».

 

«Την παραμονή της πρωτοχρονιάς διοργανώσαμε εγώ και οι συνεργάτες μου ένα πάρτι σε σουίτα γνωστού πεντάστερου ξενοδοχείου της πόλης μας. Στην προσπάθεια να γίνει μια όμορφη βραδιά, πίεσα βλακωδώς νεαρές κοπέλες να παραστούν ώστε να ομορφύνει η βραδιά για τους φίλους και πελάτες μας, που ήρθαν από την Αθήνα για το τριήμερο. Η κατάσταση παρεκτράπηκε κατά τη διάρκειά της νύχτας με αποτέλεσμα να εκτεθεί ανεπανόρθωτα ψυχικά και σωματικά μια κοπέλα που γνωρίζω και ήμουν σαφώς η πιεστική αιτία για να παραστεί στο πάρτι. Το λιγότερο που έχω να πω είναι ότι οφείλω ένα τεράστιο συγγνώμη». Φτάσαμε σε σημείο να ανακοινώνουμε έναν βιασμό από το Instagram, σαν να μην τρέχει τίποτα.

Πληροφορίες του thesstoday αναφέρουν ότι πρόκειται για επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης στην Θεσσαλονίκη. Σε ένα από αυτά τα άτομα ανήκει ένα πολύ γνωστό καφέ-εστιατόριο σε πολύ κεντρικό σημείο της πόλης και ήδη, άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου έγραψαν «Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑΣΤΗΣ» στην τζαμαρία του μαγαζιού. Πρώην εργαζόμενος της εν λόγω επιχείρησης καταγγέλλει στο ThessToday.gr ότι ένας εκ των φερόμενων δραστών έδειχνε κατά το παρελθόν αντίστοιχες συμπεριφορές, παρενοχλώντας νεαρές εργαζόμενες.

https://twitter.com/hashtag/metooGR?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

«Εγώ δούλευα για ένα έξτρα μεροκάματο. Έβλεπα πολλές περίεργες κινήσεις από τον συγκεκριμένο, όπως χουφτώματα και όλα τα σχετικά. Αυτό συνέβαινε με όλες τις εργαζόμενες. Ειδικά όταν ήταν μεθυσμένος γινόταν σχεδόν πάντα πιο διαχυτικός. Θυμάμαι μια κοπέλα που από φόβο ζητούσε από το αγόρι της να έρχεται συνέχεια στο μαγαζί για προστασία», τονίζει πρώην εργαζόμενος της επιχείρησης και προσθέτει: «όταν αναρωτήθηκα κάποια στιγμή σε έναν εκ των εργαζομένων το τι συμβαίνει και πώς ανέχεστε όλη αυτή την κατάσταση, τότε μετέφεραν τα όσα είπα στον ιδιοκτήτη και μέσα σε μια εβδομάδα δεν με κάλεσαν για δουλειά ξανά».

Και στην TV, για την ώρα τουλάχιστον, σιωπή…