Τι πιο όμορφο από το να παρακολουθείς τη συνέντευξη του πρωθυπουργού μας ένα κρύο βράδυ του Ιανουαρίου, τη στιγμή που για να ζεσταθείς πετάς τους λογαριασμούς της ΔΕΗ στο τζάκι σαν άλλος Εσκομπάρ; Περάσαμε ωραία με αυτή την άκρως ουσιαστική συζήτηση και δεν το κρύβουμε, γιατί να κρυφτούμε άλλωστε; Για αρχή, να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν μπήκαμε στο Twitter διότι θέλαμε να αποφύγουμε την κριτική των ψεύτικων λογαριασμών. Εμείς, σε αντίθεση με τη στρατιά των τρολ που βρήκαν ευκαιρία να βγουν από την τρύπα τους, θα είμαστε ειλικρινείς: λατρέψαμε τη συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Σε αυτό το πολύ σοβαρό κείμενο, λοιπόν, θα μοιραστούμε σαν σωστοί δημοσιογράφοι που είμαστε μερικές από τις σκέψεις που κάναμε όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντούσε στις ερωτήσεις-φαρμάκι του πολύπειρου δημοσιογράφου.


Η πίεση που άσκησε ο Νίκος Χατζηνικολάου στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Δεν είναι και το πιο σύνηθες ένας δημοσιογράφος χωρίς κόκκινο καπέλο να γίνεται δυσάρεστος απέναντι στον πρωθυπουργό της χώρας. Κι όμως, αγαπητοί αναγνώστες, ο πολύπειρος Νίκος Χατζηνικολάου, έγινε. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Τώρα, όσον αφορά τις ειρωνίες στο Twitter, θα πούμε ότι γνωρίζουμε πολύ καλά τα τρολ και δεν δίνουμε καμία σημασία στις απόψεις τους. Πονάτε, τόσο απλά.

https://twitter.com/hashtag/EnwpiosEnwpiw?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Το πολιτισμένο μπιφ του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος κάνει ό,τι μπορεί για να βρεθεί στην επικαιρότητα. Χθες, όμως, το παράκανε. Ο κωμικός ένιωσε την ανάγκη να «επιτεθεί» στον Νίκο Χατζηνικολάου και δεν καταλαβαίνουμε το λόγο. Σε λίγο θα μας πει ότι γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια ανέβηκε στη σκηνή και διέκοψε την παράστασή του για να του δώσουμε σημασία. Χριστόφορε, αρκετά.

Η ωραία ατμόσφαιρα

Όταν ένας καλεσμένος νιώσει άβολα, τότε η συνέντευξη κρίνεται αποτυχημένη. Δεν το θέλουμε αυτό σε καμία περίπτωση καθώς, ειδικά στην περίπτωση του πρωθυπουργού, έπρεπε να δωθούν μερικές πολύ σημαντικές απαντήσεις. Ευτυχώς, μίλησε η εμπειρία.

Είστε αχάριστοι και με τη βούλα

Είναι κρίμα να παραβλέπουμε λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων ότι η οικονομία μας έμεινε ανοιχτή, ότι δεν έγινε lockdown, ότι σώθηκε ο τουρισμός και ότι η ανάπτυξη θα ξεπεράσει το 7%. Εντάξει, ναι, θρηνήσαμε πολλούς νεκρούς, αλλά για τα θετικά δεν κάνετε καμία αναφορά και αυτό πραγματικά μας θλίβει. Σε εσάς τους γνωστούς-άγνωστους κουκουλοφόρους του διαδικτύου μιλάμε.

https://twitter.com/hashtag/EnwpiosEnwpiw?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw


Τα PCR δεν συνταγογραφούνται σε καμία χώρα της Ευρώπης (μπορεί και όχι)

Νίκος Χατζηνικολάου: Πάντως θα μπορούσε πιο θεσμοθετημένα να γίνει αυτό. Να συνταγογραφείται δηλαδή το μοριακό τεστ.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Μα δεν συνταγογραφείται σε καμία χώρα της Ευρώπης.
Νίκος Χατζηνικολάου: Για την Αυστρία έχω ακούσει ότι…
Κυριάκος Μητσοτάκης: Μπορεί, ενδεχομένως, αλλά δεν είναι ο κανόνας.