Μεγαλώνουν οι πιθανότητες να γίνει η ιστορία του Τζόκοβιτς σειρά-ντοκιμαντέρ στο Netflix. Η απόφαση για την ακύρωση της βίζας και άρα την απέλαση του Νόβακ Τζόκοβιτς από την Αυστραλία είναι επίσημη και ανακοινώθηκε μια μέρα μετά την κλήρωση για τον πρώτο γύρο του Australian Open, στην οποία συμμετείχε κανονικά ο Σέρβος τενίστας. 

Η εξέλιξη αυτή έρχεται τρεις μέρες πριν από την έναρξη του Australian Open και τώρα η πλευρά Τζόκοβιτς ετοιμάζει την έφεσή της, η οποία αναμένεται να κατατεθεί άμεσα. Μέχρι όμως να εκδικαστεί, θα δώσει το δικαίωμα στον Νο1 τενίστα του κόσμου να αγωνιστεί κανονικά στο τουρνουά. Ωπ, αυτό δεν το περιμένατε.

Την απόφαση για το αν θα απελαθεί ή όχι ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν στα χέρια του ελληνικής καταγωγής υπουργού Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Άλεξ Χοκ. Τελικά, ήταν εκείνος που αποφάσισε να ανατρέψει την απόφαση του δικαστηρίου της Βικτώρια και να ακυρώσει τη βίζα του “Τζόκο”, ζητώντας την άμεση απέλασή του από την Αυστραλία. 

Αν ο Τζόκοβιτς δεν θελήσει να κάνει έφεση ή αν τη χάσει, θα πρέπει να εγκαταλείψει άμεσα τη χώρα. «Σήμερα άσκησα το δικαίωμα που μου δίνει η διάταξη 133C(3) του μεταναστευτικού νόμου για να ακυρώσω τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς για λόγους υγείας και στη βάση του δημοσίου συμφέροντος. (…) Για να πάρω αυτή την απόφαση, εξέτασα προσεκτικά τις πληροφορίες που μου έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων, η Υπηρεσία Συνόρων και ο κ. Τζόκοβιτς. Η κυβέρνηση Μόρισον δεσμεύεται για την προστασία των συνόρων της Αυστραλίας, ειδικά σε ό,τι αφορά στην πανδημία Covid-19», αναφέρει ο Άλεξ Χοκ στη δήλωσή του.