Όλα τα είχαμε, αυτό μας έλειπε. Στο τελευταίο how to επεισόδιο του φοβερού και τρομερού Slate, το οποίο δίνει συμβουλές για το σεξ (κάπως πρέπει να ζήσουν οι άνθρωποι παιδιά), ένας άντρας γύρω στα 30 αποκάλυψε ότι είδε το μόριό του να μικραίνει λόγω μιας σπάνιας παρενέργειας της Covid-19.

Πριν αρρωστήσει, περιέγραψε το πέος του ως «πάνω από το μέσο όρο» όσον αφορά το μέγεθος. ΟΚ, δεν μας νοιάζει αυτό, φλεξάρει. Αφού προσβλήθηκε από τον κορονοϊό τον Ιούλιο του 2021, όμως και εισήχθη στο νοσοκομείο, ο άνδρας αυτός παρατήρησε ότι το πέος του είχε συρρικνωθεί κατά τουλάχιστον 4 εκατοστά.

«Φαινόταν να έχω μείνει με ένα διαρκές πρόβλημα. Το πέος μου έχει συρρικνωθεί», είπε ο άνδρας, ο οποίος δεν αποκάλυψε αν έχει εμβολιαστεί ή όχι. Τι μας κρύβουν; «Προφανώς οφείλεται σε αγγειακή βλάβη και οι γιατροί μου φαίνεται να πιστεύουν ότι είναι πιθανό να είναι μόνιμο».

Σύμφωνα με ουρολόγους, περισσότεροι άνθρωποι βρήκαν ότι οι στύσεις τους επηρεάστηκαν από τη λοίμωξη Covid-19. Τον Νοέμβριο μάλιστα, μια ομάδα ουρολόγων προειδοποίησε τους ανθρώπους να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 προκειμένου να «σωθούν οι μελλοντικές τους στήσεις». Είπαν ότι η ασθένεια μπορεί να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία σε ορισμένους ασθενείς, αφήνοντάς τους το κουσούρι της «Covid Dick».

via GIPHY

Υπάρχουν και ενδείξεις ότι η Covid-19 μπορεί να επηρεάσει το πέος. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο του 2021 διαπίστωσε ότι ορισμένα άτομα που εμφάνισαν στυτική δυσλειτουργία μετά τη μόλυνση από τον κορονοϊό είχαν σωματίδια ιού στο πέος τους. Οι συγγραφείς της μελέτης έγραψαν ότι η μόλυνση μπορεί να περιόριζε τη ροή του αίματος στο πέος.

Οι ουρολόγοι λένε ότι οι αντλίες πέους και οι συσκευές «τεντώματος» θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην «αποκατάσταση» ατόμων με στυτική δυσλειτουργία που σχετίζεται με την Covid. Ο Δρ Τσαρλς Γουέλιβερ, ουρολόγος και διευθυντής ανδρικής υγείας στο Ιατρικό Κολέγιο του Albany, είπε στο Slate ότι υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης της πάθησης. Ναι, ναι, πάρτε μια ανάσα.

Αν και αρχικά θεωρήθηκε ότι μια χαμηλή δόση φαρμάκου για τη στυτική δυσλειτουργία μπορεί να βοηθήσει, ο Γουέλιβερ λέει ότι οι συσκευές μπορεί να δώσουν πίσω τη χαμένη περιφέρεια και το μήκους. «Υπάρχουν πολύ καλά στοιχεία που δείχνουν ότι αυτό είναι δυνατό».