Η είδηση όπως έκανε το γύρο του διαδικτύου: Πρωτοφανές περιστατικό βίας έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τρίτης, με θύμα τον Αναστάσιο Δράκο, καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου,. Περίπου δέκα κουκουλοφόροι, εισέβαλαν σε αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ και ξυλοκόπησαν άγρια τον καθηγητή, μπροστά στα μάτια των φοιτητών που παρακολουθούσαν την παράδοση.

Η αντίδραση: Το περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών. Η προϊσταμένη της εισαγγελίας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί μεταξύ άλλων οι αξιόποινες πράξεις της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης βίας.

https://twitter.com/hashtag/%CE%91%CE%A3%CE%9F%CE%95%CE%95?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Η θέση της Νίκης Κεραμέως: «Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει τις ενέργειες για την προστασία της ακαδημαϊκής κοινότητας και την υπεράσπιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος».

https://twitter.com/hashtag/%CE%91%CE%A3%CE%9F%CE%95%CE%95?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Η κατασκευή μιας πραγματικότητας: τα περισσότερα μέσα άφηναν υπόνοιες για επίθεση από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η κατάθεση του 50χρονου καθηγητή: «Ήταν περίπου 16:00 το μεσημέρι. Έκανα μάθημα όταν ξαφνικά 10-15 άτομα μεταξύ των οποίων και γυναίκες, μπήκαν από τις δύο πόρτες του αμφιθεάτρου. Κινήθηκαν εναντίον μου, βρίζοντας με σε προσωπικό επίπεδο. Άρχιζαν να με χτυπούν με γροθιές στο πρόσωπο και κλωτσιές στο σώμα. Αντέδρασαν κάποιοι φοιτητές, με τους οποίους ήρθαν σε αντιπαράθεση. Εκείνοι διέφυγαν και εγώ πήγα στο γραφείο των καθηγητών, όπου λίγο αργότερα συγγενικό μου πρόσωπο με μετέφερε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Δεν ξέρω τι το προκάλεσε όλο αυτό. Ήταν ξαφνικό. Δεν είχα καμία αντιδικία με φοιτητικές παρατάξεις. Δεν είχαν καταφερθεί εναντίον μου ποτέ».

Η πραγματικότητα: Το θύμα του ξυλοδαρμού είχε καταγγελθεί στο παρελθόν από τρεις άλλους καθηγητές για τοκογλυφία και σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων. Στον συγκεκριμένο Καθηγητή της ΑΣΟΕΕ ασκήθηκε το 2018 μήνυση από συνάδελφό του στο Τμήμα, με τον οποίο φέρεται να είχε αναπτύξει επιχειρηματική δράση συστήνοντας εταιρία εκτός Ελλάδος, για αδικήματα, όπως τοκογλυφία και εκβίαση. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σχημάτισε δικογραφία η οποία διερευνά κατά πόσον ο εν λόγω εκπαιδευτικός, εμπλέκεται σε κύκλωμα εκμετάλλευσης ανηλίκων.

Το κατηγορητήριο: Εδώ

Δημοσιεύματα πριν την επίθεση υπάρχουν; Εδώ.

Η μήνυση που κατατέθηκε εναντίον του μετά τον ξυλοδαρμό: ο καθηγητής Παναγιώτης προσέφυγε στη Δικαιοσύνη μέσω του δικηγόρου του, Αγαμέμνονα Τάτση, με μήνυση εις βάρος του καθηγητή που ξυλοκοπήθηκε στην ΑΣΟΕΕ. Μας προκαλεί απορία και η δήλωσή του «Θα ήθελα όμως εισαγγελικές αρχές να είχαν δείξει την ίδια σπουδή στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος μου από το γνωστό κύκλωμα των τοκογλύφων – εκβιαστών, και να μην είναι ο φάκελος της δικογραφίας ακόμα και σήμερα, tabula rasa». The plot thickens.  «Η ρήξη στις σχέσεις των δύο αντρών επήλθε όταν ο πελάτης μου έχοντας υποψίες ότι τον “ρίχνει” ο συνέταιρός του πήγε στα γραφεία της εταιρείας στο Βουκουρέστι και είδε τον καθηγητή να συνευρίσκεται με τρεις άνδρες και ένα ανήλικο αγόρι» δήλωσε ο κ. Τάτσης στην Καθημερινή.

https://twitter.com/hashtag/OraEllados?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Το συμπέρασμα: Εννοείται, καταδικάζεται η βία. Xωρίς αστερίσκους και εξαιρέσεις. Εννοείται νιώθει Κυβέρνηση, αντιπολίτευση και κάθε προοδευτικός πολίτης άμεσα αποτροπιασμό. Αλλά γεννιέται ένα ερώτημα.

Το Υπουργείο Παιδείας γνώριζε τις κατηγορίες για παιδεραστία και συμμετοχή σε κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων; Τον Φεβρουάριο έστειλα εξώδικο στο υπουργείο Παιδείας για τον καθηγητή δίχως να υπάρξει καμία αντίδραση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αγαμέμνονας Τάτσης στην Καθημερινή.

Το αναπάντητο κι εύλογο ερώτημα: Γιατί είναι στην έδρα ο καθηγητής που εις βάρος του εκκρεμούν μηνύσεις και δικαστικές έρευνες για απάτη, τοκογλυφία και σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων;

Πρέπει να γνωρίζεις κάτι άλλο; Τον Οκτώβριο του 2019 τοποθετήθηκε με απόφαση του τότε υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη ως μέλος στο Πράσινο Ταμείο. Τον Νοέμβριο του 2019, με απόφαση του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τοποθετήθηκε ως μέλος στο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας (ΚΕ.ΜΕ.Α.). Ωστόσο, όπως προκύπτει, το διάστημα που λάμβανε τις παραπάνω κρατικές θέσεις βρισκόταν ήδη στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης, τουλάχιστον από το 2018.