Στην Τουρκία, ένας κτηνοτρόφος άρχισε να βάζει κράνος εικονικής πραγματικότητας σε μερικά από τα βοοειδή του για να δει αν τα ζώα παράγουν περισσότερο γάλα όταν πιστεύουν ότι βρίσκονται έξω σε ένα όμορφο, ηλιόλουστο χωράφι. Τα πρώτα αποτελέσματα από το πείραμα είναι θετικά, αλλά το πραγματικό θέαμα να βλέπεις μια αγελάδα να ζει στο metaverse σύμπαν ώστε να μπορεί να παράγει περισσότερο γάλα για τους ανθρώπους είναι λυπηρό, θυμίζει το The Matrix και είναι ένα ισχυρό επιχείρημα κατά του ίδιου του μετασύμπαντος.
Όπως αναφέρθηκε από τη Sun και το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu Ajansi , οι αγελάδες VR που ονομάζονται cybercows ανήκουν στον Izzet Kocak, έναν κτηνοτρόφο και κτηνοτρόφο που ζει στο Aksaray της Τουρκίας. Επειδή τα βοοειδή είναι παγιδευμένα σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια των έντονων χειμώνων, η ιδέα ήταν να χρησιμοποιηθεί η εικονική πραγματικότητα για να ξεγελάσουν τις αγελάδες ώστε να νομίζουν ότι ήταν πραγματικά έξω. Σύμφωνα με τον Kocak, η παραγωγή αγελαδινού γάλακτος έχει αυξηθεί από 22 λίτρα σε 27 λίτρα την ημέρα.
Σας θυμίζει κι εσάς την υπόθεση του Matrix; Τα ζωντανά όντα είναι δεμένα σε έναν εικονικό κόσμο, εξαπατούνται για να ζήσουν μια «καλύτερη ζωή» ενώ παράγουν πόρους για όσους τα κρατούν αιχμάλωτα στο μετασύμπαν.Τα VR set αναπτύχθηκαν με κτηνίατρους και δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά σε μια φάρμα στη Μόσχα.
Ο Izzet, ο οποίος έχει παίξει επίσης στο παρελθόν κλασική μουσική με τα 180 ζώα του για να τα χαλαρώσει, πρόσθεσε ότι σχεδιάζει να αγοράσει άλλα δέκα ακουστικά.