Δεν είναι εύκολο να είσαι θείος. Εντάξει, ίσως δεν είναι και τόσο δύσκολο όσο ακούγεται. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για άπλετο παιχνίδι, οπότε θα ήταν καλό να έχεις «γεμίσει» τις μπαταρίες σου από πριν και να έχεις αποδεχτεί ότι ο χρόνος που θα περάσεις με τα ανίψια σου, εκτός από όμορφος, θα είναι και κάπως κουραστικός. Για σένα, όχι για εκείνα. Άλλωστε, ποιος σκέφτεται την κούραση σε μικρή ηλικία;

Μετά από αρκετό παιχνίδι, λοιπόν, πολύ τρέξιμο, διάφορες ερωτήσεις που ζητούν απάντηση και πολλές ανέμελες στιγμές, έρχεται -επιτέλους!- η ώρα της ξεκούρασης. «Να μην κάτσει λίγο και ο θείος στον καναπέ;», ρωτάω τα δύο ανίψια μου και κάθομαι χωρίς δεύτερες σκέψεις. Το ίδιο κάνουν και αυτά, κάτι που υπό άλλες συνθήκες ίσως δεν θα γινόταν ποτέ.

Για να διατηρήσεις τον τίτλο του «cool θείου», πρέπει να είσαι ευρηματικός, να έχεις διαγράψει τη λέξη «βαριέμαι» από το λεξιλόγιό σου και να προσπαθείς πάντα για το καλύτερο. Η πρώτη κίνησή μου είναι να πιάσω το μοναδικό παιδικό τηλεκοντρόλ της ΕΟΝ, το οποίο απέκτησα δωρεάν και να ανοίξω την τηλεόραση, αφού βέβαια έχω φροντίσει να έχουμε όλοι τα απαραίτητα υγιεινά σνακ μπροστά μας. Η δεύτερη και πιο σημαντική μου κίνηση, είναι να πατήσω enter στο παιδικό προφίλ EON Kids από τη  Nova.

Ο ενθουσιασμός στα μάτια τους -και στις φωνές τους- είναι εμφανής. Με τη δημιουργία του παιδικού προφίλ έχω εξασφαλίσει ένα διασκεδαστικό περιβάλλον πλοήγησης τόσο για τα ανίψια μου όσο και για εμένα. Παράλληλα, απολαμβάνουμε όλοι μαζί το πλούσιο περιεχόμενο που ταιριάζει στην ηλικία τους. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι η EON Kids «μαθαίνει» τις προτιμήσεις τους μέσα από τις προηγούμενες αναζητήσεις και έτσι, με λίγα λόγια, η ζωή μου γίνεται τρομερά εύκολη.

Από εκεί και πέρα, όλα παίρνουν το δρόμο τους. Ανήμπορος να αντιδράσω, «υπακούω» στις εντολές τους για το τι θα παρακολουθήσουμε. Η ΕΟΝ Kids προσφέρει τη μεγαλύτερη συλλογή παιδικών καναλιών και σαν να μην έφτανε αυτό, οι συντομεύσεις με αγαπημένους ήρωες κάνουν πιο εύκολη των πλοήγηση και την αναζήτηση του αγαπημένου τους περιεχομένου.

Η αρχή έγινε με το Disney Channel και τον αγαπημένο τους Spider-Man. Η επιλογή τους με βρήκε απόλυτα σύμφωνο καθώς «γύρισα» πίσω στο χρόνο, στα δικά μου παιδικά χρόνια. Ύστερα «γυρίσαμε» όλοι πίσω στο χρόνο με το Catch Up 7 ημερών. Με αυτή την υπηρεσία τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το αγαπημένο τους τηλεοπτικό πρόγραμμα από την αρχή, ακόμα και αν έχουν περάσει 7 ημέρες από την τελευταία φορά που το διέκοψαν ή είχαν πατήσει παύση.

«Τώρα θα δούμε ταινία ή μία ακόμα σειρά», ακούω από τα αριστερά μου και εμφανίζεται μπροστά μου το πλούσιο on demand περιεχόμενο με το «Alice & Lewis», το «Πατ, ο Σκύλος», το «Η Ντόρα και οι φίλοι της» ή το αγαπημένο «Μr Peabody & Sherman». Κανένα πρόβλημα. Υπάρχει ο γονικός έλεγχος και δεν έχω κανένα άγχος. Είμαι βέβαιος ότι τα παιδιά δεν θα δουν κάτι που δεν ταιριάζει στην ηλικία τους και ότι η ΕΟΝ Kids είναι ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον. «Θείε, θα δούμε το “Ρίο” τελικά”». Φυσικά, ποιος είμαι εγώ για να πω όχι; H ταινία ξεκινά, αλλά πολλές φορές, όταν κάτι αρχίζει, κάτι άλλο τελειώνει. Αυτό έγινε και με τα σνακ μας. Πατάμε παύση, όπως θα κάναμε δηλαδή ακόμα και αν παρακολουθούσαμε ένα live περιεχόμενο. Ναι, υπάρχει και αυτή η δυνατότητα. Τα παιδιά δεν χάνουν στιγμή από το αγαπημένο τους πρόγραμμα.

Μόλις η ταινία φτάσει στο τέλος της, έρχεται η δική μου σειρά να επιλέξω το τι θα παρακολουθήσουμε στη συνέχεια. Τον «Taffy» από το κανάλι Boomerang ή το «Paw Patrol» από το κανάλι της Nickelodeon; Δύσκολη επιλογή. Ευτυχώς, όμως, η ΕΟΝ Kids έχει «διαβάσει» τις προτιμήσεις των παιδιών και τελικά εμφανίζεται μπροστά μας ο «Μπομπ Σφουγγαράκης». Ναι, λατρεύω τον «Μπομπ Σφουγγαράκη» και ναι, αυτό το απόγευμα με τα ανίψια μου θα μου μείνει αξέχαστο. Δεν το κρύβω, ένιωσα και πάλι παιδί. Τελικά, δεν είναι καθόλου δύσκολο να είσαι θείος.