Εντάξει, δεν είμαστε και η Αγγελική Νικολούλη, αλλά μπορούμε με κάποιο τρόπο να σας πούμε ότι ίσως βλέπουμε φως στο τούνελ, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό και την πανδημία που μας έχει δυσκολέψει τη ζωή τα τελευταία 2+ χρόνια. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, δεν είμαστε τόσο κοντά στο τέλος της, αλλά δεν είμαστε πιο και τόσο μακριά. Αυτό κρατάμε. Ευτυχώς δηλαδή γιατί έχει τερματίσει το σύστημα.

Σύμφωνα με τον ειδικό απεσταλμένο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Δρ. Ντέιβιντ Ναμπάρο, ο οποίος μίλησε στο βρετανικό δίκτυο Sky News, «το τέλος της πανδημίας είναι ορατό». Ορίστε, τι άλλο θέλετε να ακούσετε για να βάλετε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και να χαμογελάσετε; Πρέπει όμως να σας μεταφέρουμε και το άλλο κομμάτι της δήλωσής του, όσο και να μας λυπεί αυτό. Η κατάσταση, όπως είπε, θα είναι «δύσκολη για τους επόμενους τρεις μήνες τουλάχιστον».

Φάγαμε το γάιδαρο, στην ουρά θα κολλήσουμε; «Δεν υπάρχουν περιθώρια για σημαντικούς περιορισμούς σε καμία χώρα, ιδιαίτερα στις φτωχές χώρες. Ο κόσμος πρέπει απλώς να συνεχίσει να εργάζεται και έτσι υπάρχουν μερικές πολύ δύσκολες επιλογές για τους πολιτικούς αυτή τη στιγμή», τόνισε ο αξιωματούχος του διεθνούς οργανισμού.

Μαζί με αυτή τη γλυκόπικρη δήλωση, προειδοποίησε ότι ο κορονοϊός θα συνεχίσει να μεταλλάσσεται και ότι θα βρεθούμε αντιμέτωποι με νέες παραλλαγές. Όχι, δεν εννοούμε την Deltacron που όπως είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης έφαγε άκυρο, για τις άλλες μεταλλάξεις λέμε, τις πραγματικές. «Μπορούμε να δούμε το τέλος να έρχεται, όμως δεν είμαστε ακόμα εκεί. Θα αντιμετωπίσουμε μερικά εμπόδια πριν φτάσουμε εκεί», είπε χαρακτηριστικά.

ΟΚ, αυτό μας κάνει.