ΟΚ, κάθε σχέση είναι διαφορετική. Προφανώς. Αλλά, καλώς ή κακώς, οι ερωτικές σχέσεις εκεί έξω έχουν κάποια βασικά κοινά στοιχεία, ανεξάρτητα από τα υποκείμενα που τις απαρτίζουν. Να μιλήσουμε για τα πρώτα ραντεβού; Την έλλειψη οικειότητας που δεν μας επιτρέπει να δείξουμε την «ανθρωπίλα» μας σε όλο της το μεγαλείο; Ή τις στιγμές που η οικειότητα έρχεται και τρέμουμε πως θα σκοτώσει τον ερωτισμό εν ψυχρώ;

Ναι. Σε κάθε σχέση υπάρχουν αυτές οι κοινές στιγμές, που αν κανείς μπορούσε να πετάξει με drone πάνω από τα σπίτια διαφορετικών ζευγαριών θα τις έβλεπε να εκτυλίσσονται σχεδόν με τον ίδιο τρόπο. Το σεξ που στην αρχή είναι το άλφα και το ωμέγα των δραστηριοτήτων, ενώ μετά μετατρέπεται σε «τυράκι». Τις φρίκες, τα νεύρα, τους αληθινούς εαυτούς, που τελικά είναι παραπάνω ερωτεύσιμοι από όσο πιστεύουμε. Ευτυχώς.

Η καλλιτέχνιδα Anjali Srivastava, από την Ινδία, έχει βασίσει μια ολόκληρη ιδέα για δημιουργία comics ακριβώς σε αυτό το concept: τη ζωή «μαζί». Σε όλα όσα συμβαίνουν όταν μια κατάσταση γίνεται σχέση, όταν η οικειότητα μπουκάρει και χαρίζει εκτός από ασφάλεια, αστείες στιγμές, που παντελώς απροσδόκητα, λειτουργούν ενωτικά. Και ας μην αποτελούνται από «ιδεατούς εαυτούς» και σέξι εσώρουχα. Η καλλιτέχνιδα βασίστηκε για αυτά τα κόμικ στη σχέση της με τον σύντροφό της, και διάολε, μακάρι να μπορούσαμε να της πούμε πόσο ταυτιζόμαστε.

Δες παρακάτω 15 κομικς βγαλμένα από τη ζωή και τη σχέση σου.