Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε αυτή την εισαγωγή λέγοντας τα κλασικά περί αγάπης μεταξύ ανθρώπου και σκύλου, ενός δεσίματος ασύγκριτου και τα λοιπά και τα λοιπά. Όχι. Θα πούμε απλώς πως οι σκύλοι είναι τα πλάσματα που δεν αξίζουμε, εκτός αν θεωρεί κανείς την αγάπη τους δεδομένη και τετριμμένη. Για να μην πλατειάζουμε, μιας και κάτι έχει μπει στο μάτι μας και δεν βλέπουμε καθαρά για να συνεχίσουμε να πληκτρολογούμε, ένας σκύλος-ήρωας έσωσε ορειβάτη, ξαπλώνοντας πάνω του για 13 ολόκληρες ώρες, ώστε να τον κρατήσει ζεστό. 

Ο Grga Brkic τραυματίστηκε κάνοντας hiking σε ένα βουνό της Κροατίας, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να κινηθεί. Σε κάποιο σημείο, δυο άτομα από την ομάδα του, που δεν μπορούσαν να τον φτάσουν, σήμαναν συναγερμό, ενώ ένα Alaskan Malamute οχτώ μηνών, ο North, «μπήκε» στην προσπάθεια διάσωσης. 

Τελικά, ο Brkic εντοπίστηκε από 30 διασώστες, σε υψόμετρο 1.800 μέτρων. «Τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα πριν φτάσουν πέρασαν αργά», δήλωσε στα κροατικά μέσα ενημέρωσης. Το θέμα, εκτός από το γεγονός ότι ο ορειβάτης εντοπίστηκε, είναι και το πώς ακριβώς εντοπίστηκε. Ο North είχε κουλουριαστεί πάνω του, προσπαθώντας να τον κρατήσει ζεστό. Οι διασώστες τόνισαν πως ο North έπαιξε τεράστιο ρόλο στο να σωθεί η ζωή του Brkic. 

Η ομάδα μοιράστηκε μια φωτογραφία από τη διάσωση του ορειβάτη, με τον North να ξαπλώνει πάνω του, γράφοντας στο caption πως, “Η φιλία και η αγάπη ανάμεσα στον άνθρωπο και τον σκύλο δεν έχει όρια. Εξαιτίας μιας σειράς ατυχών συγκυριών, γλίστρησαν μαζί από την πλαγιά χθες το απόγευμα, τονίζοντας ακόμα πως ακόμα και όταν ο άντρας τοποθετήθηκε πάνω σε φορείο, ο σκύλος ήθελε να τον κρατήσει ασφαλή, παραμένοντας ξαπλωμένος πάνω του. «Από αυτό το παράδειγμα μπορούμε όλοι να μάθουμε να νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλο», καταλήγει η λεζάντα. ¨

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HGSS (@gss_hrvatska)

Από την πλευρά του, ο κηδεμόνας του North ανέφερε μιλώντας στην εφημερίδα Jutarnji List, αυτό που σκεφτόμαστε ήδη: «Αυτό το μικρό σκυλάκι είναι ένα πραγματικό θαύμα».