Ένα κείμενο ωδή στο απόλυτο θράσος που έχουν ορισμένοι άντρες όταν πρόκειται να κάνουν ανεπιθύμητα και αφιλτράριστα σχόλια στις γυναίκες για την εμφάνισή τους. Τους έδωσε κάνεις το δικαίωμα; Όχι. Οι γυναίκες είναι εξοικειωμένες με άτομα που σχολιάζουν ή κάνουν ερωτήσεις σχετικά με την εμφάνισή τους. Note: Το να μιλάς με γυναίκες στο δρόμο είναι κάπως αγενές και οι γυναίκες δεν το νιώθουν ποτέ ως κομπλιμέντο.

Τα μαλλιά σου είναι τόσο άγρια/φριζαρισμένα/απεριποίητα.

Δεν χρειάζεσαι τόσο ρουζ.

Θα πρέπει να χαμογελάς περισσότερο: Η προσδοκία ότι μια γυναίκα πρέπει να έχει πάντα ένα χαμόγελο στα χείλη της είναι προβληματική. Διαιωνίζει την ιδέα ότι το μόνο που έχει σημασία είναι η εμφάνιση μιας γυναίκας. Αγνοεί επίσης το γεγονός ότι οι γυναίκες είναι ανθρώπινα όντα με ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων.

Φαίνεσαι πολύ ωραία, μάλλον αδυνάτισες: Δεν υπάρχουν πραγματικά «ασφαλείς» λέξεις που να χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε το σώμα ενός άλλου ατόμου χωρίς να γνωρίζουμε τη σχέση τους με αυτές τις λέξεις. Ένα σχόλιο που υποθέτετε ότι είναι απολύτως ακίνδυνο θα μπορούσε να επιβεβαιώσει ένα πιο επιβλαβές σχόλιο που έγινε από κάποιον άλλο. Για παράδειγμα, λέγοντας “Ουάου, φαίνεσαι πολύ πιο υγιής τώρα” σε μια γυναίκα που δεν έχετε δει εδώ και καιρό, θα μπορούσε να στείλει λάθος μήνυμα, επειδή υπονοεί ότι δεν την θεωρούσατε υγιή πριν.

Θα ήσουν τόσο όμορφη αν ντυνόσουν καλύτερα:Σταματήστε να κάνετε κομπλιμέντα για την εμφάνιση ή το σώμα κάποιου.

Πρέπει να αρχίσεις να ντύνεσαι στην ηλικία σου.

Γιατί έχεις τόσα τατουάζ.

Ντύνεσαι πολύ σέξι: Η σεξιστική γλώσσα μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστεί λόγω του πόσο επιπόλαια χρησιμοποιείται. Αλλά είναι σημαντικό να προσόχετε τι λέτε σε περίπτωση που ενθαρρύνετε τον σεξισμό.

Είσαι πολύ τριχωτή: Δεν έχετε κανέναν έλεγχο στο σώμα κανενός. Αλλά, τα ευγενικά, υποστηρικτικά λόγια μπορούν να βοηθήσουν το μυαλό τους. (Και υπάρχουν ενδείξεις ότι η ψυχική υγεία επηρεάζει τη σωματική μας υγεία.) Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε είναι να αποφύγετε να κάνετε σχόλια για το σώμα των άλλων – ακόμα και των φίλων σας.

Τα όμορφα κορίτσια έχουν μακριά μαλλιά, γιατί κουρεύτηκες;