Κανείς δεν αμφιβάλλει για τις φωνητικές ικανότητες του Σταμάτη Γονίδη. Ακόμα και αν κάποιος ακροατής δεν έχει καμία σχέση και ούτε θέλει να αποκτήσει και στο μέλλον με αυτό το είδος μουσικής, παραδέχεται ότι η φωνή του είναι από άλλο πλανήτη. Μην αρχίσουμε όμως με τους άλλους πλανήτες γιατί το ζήτημα είναι λεπτό, ιδίως όταν αναφερόμαστε στον συγκεκριμένο τραγουδιστή.

Ο Σταμάτης Γονίδης ήταν ο χθεσινοβραδινός καλεσμένος στην εκπομπή «Ανοιχτά» που παρουσιάζει η Αννίτα Πάνια και μεταξύ άλλων, μίλησε για την βαθιά του πίστη στον Θεό αλλά και τα θαύματα που βίωσε. Δεν το κρύβουμε, μας «έκαψε» και δεν είναι η πρώτη φορά, μάλλον δεν θα είναι και η τελευταία. Θα λέγαμε μάλιστα ότι ο Γαρδέλης έχει πια σκληρό ανταγωνισμό μετά από αυτό.

Ας ξεκινήσουμε με την γνωστή πλέον παιδική του ανάμνηση. «Έχω δει απίστευτα πράγματα στην πορεία της ζωής μου. Ήθελα να έχω αποδείξεις για να πιστέψω κάτι. Στην ηλικία των 7 ετών είδα τον Άγιο Στέφανο ότι ήρθε να με αγκαλιάσει και φοβήθηκα και έβαλα τις φωνές. Αυτό χάθηκε με την πάροδο του χρόνου και ξαναήρθε όταν είδα άλλα πράγματα. Έγινε έτσι απλά, τυχαία. Ούτε στην εκκλησία πήγαινα, ούτε πάω συχνά»

Πάμε τώρα στις ιδιαίτερες ικανότητές του: «Ήμουν από τους τυχερούς που είδα πράγματα και θαύματα. Έπρεπε να λέω ότι γνωρίζω και όχι ότι απλά πιστεύω (…) Κουνάω αντικείμενα, χαρτιά και λοιπά με τα χέρια μου, από μακριά, έχω κάτι σαν μαγνητική ενέργεια. Αυτοί που ακούνε αυτά που λέω και με γνωρίζουνε, μπορούν να με καταλάβουν γιατί ξέρουνε», ανέφερε ο Σταμάτης Γονίδης.

Είναι ο Σταμάτης Γονίδης ο Έλληνας Magneto από τους  X-Men; Είναι. Σίγουρα είναι.