Ποιος θέλει να φορέσει Balmain εμπνευσμένα από τη Barbie; Ο Creative Director Olivier Rousteing δημιούργησε μια συλλογή, genderless (και για άνδρες, και για γυναίκες και για non binary άτομα), για ενήλικες, εμπνευσμένη από την Barbie και τον Ken.

https://twitter.com/Barbie?ref_src=twsrc%5Etfw

Τι αναφέρει ο σχεδιαστής πουως παιδί του έλεγαν να μην παίζει με τις κούκλες; «Το ότι μπορώ να δημιουργήσω μια συλλογή με τη Barbie σήμερα δείχνει πώς έχει αλλάξει ο κόσμος και πόσο καλό είναι να είσαι ελεύθερος με τον εαυτό σου χωρίς να σε κρίνουν».

Εκτός από τα ρούχα, η συλλογή είναι μοντελοποιημένη από κούκλες CGI και τρία NFT που απεικονίζουν τη Barbie και θα δημοπρατηθούν. Ένα από τα κομμάτια του είναι ένα αντίγραφο ενός φορέματος που έφτιαξε για τη συλλογή του, εμπνευσμένη από τα Fabergé, το φθινόπωρο του 2012. «Το αναπαρήγαγα ακριβώς σε ροζ, με όλα τα λουράκια και τις επενδύσεις και τα Swarovskis», λέει.

Μπορείς να βρεις και το εμβληματικό φούτερ με το λογότυπο Balmain σε γραμματοσειρά Barbie. Αυτά τα κομμάτια και η υπόλοιπη περιορισμένη έκδοση capsule συλλογής θα είναι διαθέσιμα στις 13 Ιανουαρίου σε όλο τον κόσμο.

https://twitter.com/Barbie?ref_src=twsrc%5Etfw

Δεν είναι επίσης η πρώτη φορά που ο Rousteing συνεργάζεται με τη Mattel. Η Barbie και ο Ken κάθισαν στην πρώτη σειρά μιας ψηφιακής επίδειξης πασαρέλας του 2021 και ο σχεδιαστής έχει φτιάξει ρούχα σε μέγεθος κούκλας για εκείνη και την Claudia Schiffer Barbie στο παρελθόν.

Τιμούλα; Από $295 έως $42.494 (περίπου 37.553€). Έχουμε δει και χειρότερα πράγματα σε πασαρέλες.