Ωραία τα self test, τα self test που γίνονται rapid (ή rabbit, δεν κρίνουμε) ανάλογα με το πόσο βαθιά βάζουμε στη μύτη μας βάζουμε το στυλεό, αλλά να τα λέμε όλα: σαν το PCR δεν έχει και δικαίως η τιμή του αποτελεί το ζήτημα των ημερών.

Μια μικρή βόλτα να έχετε κάνει από τα social media ή από τα διαγνωστικά κέντρα, θα καταλάβατε ότι το ποσό στον τραπεζικό σας λογαριασμό θα μειωθεί κατά πολύ αν θελήσετε να κάνετε ένα PCR test, ενώ φυσικά περιμένετε πρώτα σε μια ουρά που θυμίζει αυτή της χημικής τουαλέτας στις ψαγμένες συναυλίες που πάτε και πίνετε τα περίεργα τσιγάρα σας.

Από τον ντόρο που δημιουργήθηκε όλες αυτές τις μέρες, η τιμή του θαυματουργού αυτού τεστ, από τα 60 έπεσε στα 50 ευρώ. Όχι τίποτα άλλο, ανέβηκε το σουβλάκι και ο καφές, κάπως πρέπει να τα πληρώσετε και αυτά. H κυβέρνηση λοιπόν θεσμοθετεί σήμερα αυτή την απόφαση, με την τιμή να είναι στην ουσία 40 ευρώ για το μοριακό τεστ κορονοϊού και 10 ευρώ η δειγματοληψία.

Και πάλι όμως, για ένα τεστ που στην κυριολεξία σώζει και προστατεύει τις ζωές των άλλων, τα χρήματα είναι πολλά και κακά τα ψέματα, η μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου δεν μπορεί να διαθέσει αυτά τα 50 ευρώ. Ανάμεσα σε αυτούς που διαμαρτύρονται για τις τελευταίες εξελίξεις είναι και ο Σπύρος Σούλης, ο αγαπημένος μας διακοσμητής και αρχιτέκτονας που αρκετά συχνά παίρνει θέση για τα θέματα επικαιρότητας. Έτσι έκανε και τώρα:

https://twitter.com/hashtag/PCRtest?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw