Όχι, δεν είσαι τρελός. Κάτι δεν πάει καλά, εδώ και καιρό. Ίσως και από την αρχή. Η κοινωνία ποτέ δεν έχει υπάρξει δίκαιη με όλους ανεξαιρέτως, αλλά στη δική μας εποχή, αυτή η αδικία είναι παντού, δεν μπορούμε να κάνουμε πως δεν τη βλέπουμε.

Στο μεταξύ, τα social media αποτελούν μέσα σε όλα και έναν καθρέφτη της, διεκδικώντας παράλληλα και ένα μερίδιο ευθύνης για όλα τα «στραβά». Μιας και στην εποχή μας σχεδόν όλα διαρκούν όσο ένα μικρό ή μεγάλο σκρολάρισμα και η εικόνα φαίνεται να είναι πιο δημοφιλής από τα λόγια, ένας illustrator προσπαθεί μέσα από τα σκίτσα του να αναδείξει όλα δεν παρατηρούμε πια, με τα μάτια μας καρφωμένα στα κινητά μας.

Ο Davide Bonazzi σκιτσάρει δυνατά, αλλά «σκοτεινά» σκίτσα του σημερινού κόσμου, της κοινωνίας στο σήμερα. Με τη δουλειά του, φιλοδοξεί να μας βάλει σε σκέψεις και να μας βοηθήσει να αντιληφθούμε όσα πάνε εντελώς λάθος. Από το «τέλος» που καραδοκεί σε κάθε γωνία, μέχρι την κλιματική αλλαγή.

«Πάντα υπήρξα ένας αισιόδοξος άνθρωπος, ωστόσο όσα περισσότερα μαθαίνω για τον κόσμο που ζούμε, τόσο περισσότερο ανησυχώ για το μέλλον μας», αναφέρει ο Davide μιλώντας στο Bored Panda. «Ειδικά, η οικολογική κρίση. Φαίνεται πως είμαστε στην αρχή μιας παγκόσμιας πρόκλησης με ένα αβέβαιο αποτέλεσμα, και όλοι πρέπει να παίξουμε τον ρόλο μας. Τις προηγούμενες δεκαετίες, οι άνθρωποι έπρεπε να είναι εγωιστές, να καταναλώνουν. Νομίζω πως είναι κρίσιμο το να εκριζώσουμε αυτό το κοινωνικό πρόβλημα».

Ωστόσο, ο Davide δεν καταπιάνεται μόνο με την οικολογική κρίση, αλλά και με άλλα γνωστά προβλήματα. Με τον ρατσισμό, τον καπιταλισμό που μας οδηγεί στον πιο γλυκό νοητικό θάνατο, τη δυσπιστία απέναντι στην επιστήμη, αλλά και τα social που μας κάνουν να πιστεύουμε πως ξέρουμε τα πάντα και πως έχουμε «κάνει το χρέος μας».

Δες παρακάτω 15 illustrations που ξεμπροστιάζουν όλα τα στραβά του σήμερα. Ίσως και του χθες.