Ο Νίκολας Κέιτζ ξέρει ότι μπορεί να ακούγεται “επιτηδευμένο”, αλλά θα προτιμούσε να τον αποκαλείς “thespian”. Είναι πιο φανταχτερό και του ταιριάζει. Δεν είναι ηθοποιός. Είναι απόγονος του Θέσπη. Είναι καλλιτέχνης και μας ξεγελάει με την υποκριτική του τέχνη. Για όσους ρωτάτε δεν μεταφράζεται ως θεσπιανός. Ο Θέσπις θεωρείται ο εφευρέτης της τραγωδίας και πιθανότατα και ο πρώτος ηθοποιός.

https://t.co/U1x8XT7mhQ

Ο βραβευμένος με Όσκαρ «συνώνυμο του ηθοποιός» του “Leaving Las Vegas” και του “Face/Off” μοιράστηκε κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στο podcast του Variety’s Awards Circuit ότι δεν του αρέσει να  αποκαλείται “ηθοποιός”. Θέλει τον επιτηδευμένο αγγλικό όρο που συνήθως χρησιμοποιείται για σαιξπηρικούς ηθοποιούς που ιδρώνουν την περούκα τους. Thespian. Ε, αν πρωταγωνιστείς σε ταινία με τον τίτλο το “Αφόρητο Βάρος του Τεράστιου Ταλέντου” παίζοντας τον εαυτό σου, λογικό ακούγεται.

https://t.co/mxBdcW3cNL

Ο Κέιτζ μιλάει εκτενώς για την καριέρα του στο τελευταίο επεισόδιο του podcast του Variety’s Awards Circuit, από το ότι γεννήθηκε σε μια οικογένεια καλλιτεχνών (ο θείος του είναι ο Francis Ford Coppola) μέχρι την τρέχουσα ταινία του, Pig “. Σε αυτή την ταινία πρωταγωνιστεί ως Ρομπ, ένας μοναχικός πρώην σεφ που τώρα κυνηγάει τρούφες με το αγαπημένο του γουρούνι.

https://t.co/gCjBk11q3A

Ο Κέιτζ στο ίδιο podcast αναφέρει τα εξής:  “Ο Στανισλάβσκι είπε ότι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να κάνει ένας ηθοποιός είναι να μιμηθεί. Όντας λίγο επαναστάτης, ήθελα να παραβώ αυτόν τον κανόνα”. Δεν μας αξίζει ο Νίκολας Κέιτζ.