Μια illustrator από την Λιθουανία που ζει και εργάζεται στη Βιέννη βάζει σε ένα σκίτσο όλες τις υπαρξιακές μας ανησυχίες. Η καλλιτέχνης Ula Šveikauskaitė είναι μια περιζήτητη εικαστικός και σχεδιάστρια εξωφύλλων σε πολλά τοπικά και παγκόσμια περιοδικά.

Ευπαθείς ομάδες και lockdowns που δεν είναι lockdowns. Πιτζάμες το καλύτερο δώρο. 

“Μέρα, νύχτα και μέρα ξανά” μια απεικόνιση για το δοκίμιο της Daiva Budrieně σχετικά με τις εμπειρίες της ενώ έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Ανατέθηκε από το περιοδικό “Moteris”. Καραντίνα κανείς; 

Ταξιδεύοντας στην εποχή των μεταλλάξεων. 

Προσωπικό έργο αφιερωμένο στις διαδηλώσεις στη Λευκορωσία το 2020. Κάτι μας θυμίζει από τη Νέα Σμύρνη. 

“Ευέλικτες συνθήκες εργασίας που προσφέρονται από τις εταιρείες στους εργαζόμενους: Τα πλεονεκτήματα μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε μειονεκτήματα” – Για το περιοδικό “Spectrum”. Τηλεργασία κι εσείς; 

Εικονογράφηση για ένα άρθρο “Αναζητώντας κοινωνική σωτηρία” της Meera Clark στο περιοδικό “World Positive”. Κοινωνική Αποστασιοποίηση αυτή η μάστιγα .

Εικονογράφηση για την κοινωνιολογική μελέτη της Milda Pivoriûtě και της Karolina Poškauskaitě «Όταν το “πάρα πολύ” και το “με κάποιο τρόπο” δεν ικανοποιούν πλέον”. Burn out το λέμε εμείς. 

Εικονογράφηση για ένα άρθρο “Αναζητώντας κοινωνική σωτηρία” της Meera Clark στο περιοδικό “World Positive”

Καθημερινές στιγμές, ή όταν όλοι σου οι φίλοι βγήκαν θετικοί. 

Μια εικονογράφηση για το δοκίμιο της Daiva Budrieně “Φέτος θα σας σβήσω από τη λίστα μου” για τις λίστες με τα New Year’s Resolutions.

Με τις φίλες σου έξω στα μπαρζ.

“Η επιστροφή του περιορισμού. Τι σημαίνει η πολιτική του Ψυχρού Πολέμου για την τρέχουσα κατάσταση.” Της Ντέμπορα Γουέλτς Λάρσον. Εικονογράφηση για το περιοδικό Foreign Policy.

Καραντίνα, season 3, episode 8.

Συμμετοχή σε διαγωνισμό για εξώφυλλο περιοδικού σχετικά με τη σχιστοσωμίαση (A.k.a. πυρετός των σαλιγκαριών).

Διακοπές

Οι επιστήμονες προβλέπουν ότι στο μέλλον σχεδόν όλοι θα είναι αλλεργικοί”, η εικονογράφηση για το Vu “Spectrum”.

PCR σχεδόν μια φορά την εβδομάδα.

 

Εικονογράφηση για ένα άρθρο “Οι επιστημονικές μέθοδοι μπορούν να μειώσουν τα ποσοστά αυτοκτονιών στη Λιθουανία” Πανεπιστήμιο του Βίλνιους Περιοδικό “Spectrum”.

Μια εικονογράφηση για ένα άρθρο που διερευνούσε το θέμα της ταυτότητας φύλου στο  περιοδικό “World Positive”.

Εικονογράφηση για ένα δοκίμιο “Το κάλεσμα της οικογένειας” σχετικά με το να είσαι γυναίκα με αιγυπτιακές ρίζες, να μεγαλώνεις σε συντηρητικό οικογενειακό περιβάλλον ενώ ζεις στην κοσμοπολίτικη Βιέννη. Κάπως ταυτίζεσαι.

Όταν εργάζεται ως εικονογράφος και το 2022, αναπόφευκτα προσθέτει όλο και περισσότερες εργασίες σχετικά με την πανδημία στη συλλογή της.

Πανδημία, Όμικρον