Η ταινία είναι – σαφώς- μια αλληγορία για την ανικανότητα της ανθρωπότητας να αντιμετωπίσει τις σκληρές αλήθειες της υπαρξιακής απειλής που θέτει η κλιματική αλλαγή τα τελευταία 40 χρόνια, αλλά φτάνει βαθιά στο δεύτερο έτος της πανδημίας COVID-19 (και τη νέα εμφάνιση της παραλλαγής Omicron). Αλλά, αυτές οι καρικατούρες μοιάζουν με προσωπικότητες που έχεις ξαναδεί, στην πραγματική ζωή.  Κάτι σου θυμίζει η Πρόεδρος; Είναι αυτό που νομίζεις.

Η Πρόεδρος της Μέριλ Στριπ

Υπάρχουν αποχρώσεις της Χίλαρι Κλίντον, της γυναίκας που ήταν σχεδόν πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, στο ξανθό θηλυκό POTUS της Μέριλ Στριπ με την αγάπη για τα πολύχρωμα κοστούμια. Ωστόσο, η φιγούρα που σαφώς μιμείται περισσότερο είναι ο πορτοκαλί πρώην πρόεδρος, ο Ντόναλντ Τραμπ. Χελόου, τα καπέλα με το σύνθημα.

Ο χαρακτήρας της Μέριλ Στριπ είναι μια πρώην σταρ τηλεοπτικού ριάλιτι που παράλογα ανήλθε στην εθνική πολιτική σκηνή (ΘΕΕ ΜΟΥ) και είναι λαϊκίστικα ειλικρινής για την αντιεπιστημονική άγνοιά της. Ο άλλος σχεδόν είπε στους Αμερικανούς να πιούν χλωρίνη. Ο Τραμπ είπε στον Γουέιντ Κρόουφουτ, γραμματέα φυσικών πόρων της Καλιφόρνιας (California’s Natural Resources Secretary) , ότι πίστευε ότι η γη θα «αρχίσει πάλι να γίνεται πιο δροσερή – απλά παρακολουθείστε». Όταν ο Κρόουφουτ απάντησε ότι θα ευχόταν η επιστήμη να συμφωνούσε με τον πρόεδρο, ο Τραμπ πρόσθεσε: «Λοιπόν, δεν νομίζω ότι η επιστήμη ξέρει, στην πραγματικότητα». ΚΑΗΚΕΣ;

Ο πρώην πρόεδρος έκανε αυτούς τους ισχυρισμούς καθώς η Καλιφόρνια καταστράφηκε από πυρκαγιές – και την ίδια χρονιά ο πρώην πρόεδρος είπε επίσης στους Αμερικανούς ότι ο COVID-19 ήταν «μια φάρσα» και ότι θα εξαφανιζόταν την άνοιξη του 2020 «ως θαύμα». Η παρόμοια αδιαφορία και ανικανότητα της Προέδρο στην ταινία να συμμετάσχει στην πραγματικότητα είναι μια εξοργιστική αναπαράσταση αυτού, όπως και η εργαλειοποίηση της πανδημίας. Μην ξεχνάμε και τον νεποτισμού, κάνει τον γιο της αρχηγό του επιτελείου του Λευκού Οίκου. Τον πανηλίθιο γιο της.

Η Πρόεδρος της Στριπ  συγχωνεύει στοιχεία πολλών Προέδρων, από το γεγονός ότι έχει σε μια φωτογραφία τον εαυτό της να αγκαλιάζει τον πρώην Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον και να αντιγράφει κάπως τον λαϊκό του τρόπο, μέχρι την συνήθεια του καπνίσματος, την οποία αρχικά προσπάθησε να κρύψει στην πορεία της πολιτικής εκστρατείας. Αυτό, με τη σειρά του, μιμείται το χειρότερο βρώμικο μικρό μυστικό του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Επίσης, όπως ο Ομπάμα, έχει τη συνήθεια να φωτογραφίζεται με διασημότητες. Ο Ομπάμα είχε την τάση να εμπιστεύεται τους ειδικούς που προέρχονταν από τα Πανεπιστήμια της Ivy League ως πιο αξιόπιστους.

Ο ρόλος του Τζόνα Χιλ

Τζάρεντ Κούσνερ, Ιβάνκα Τραμπ και τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ. Αν και ο πρώην Πρόεδρος Τραμπ δεν είχε ποτέ το θράσος να διορίσει ένα από τα παιδιά του (ή τους συζύγους τους) ως αρχηγό του επιτελείου του, θα μπορούσε κάλλιστα να το είχε κάνει. Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της προεδρίας Τραμπ, δημοσιεύματα περιέγραφαν με συνέπεια τον γαμπρό του Τραμπ, Κούσνερ, και την κόρη του Ιβάνκα ως ηγέτες ενός ανταγωνιστικού μηχανισμού του Λευκού Οίκου που εργαζόταν σε αντίθεση με τον πρώτο αποτυχημένο Πρωσοπάρχη του Τραμπ, τον Ράινς Πρίμπους. Σύμφωνα με τη Στέφανι Γκρίσαμ, Πρώην Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου του Τραμπ, ο Κούσνερ και η Ιβάνκα «πίστευαν ότι ήταν σκιώδης πρόεδρος και πρώτη κυρία».

Ο Πίτερ Ισέργουελ του Μαρκ Ράιλανς

Είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος μιας εταιρείας που μοιάζει πολύ με την Apple, μοιάζει προφανώς πολύ με τον Στιβ Τζομπς. Συνδυάζει επίσης στοιχεία από άλλους πρόσφατους γκουρού της τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου προφανώς του Έλον Μασκ της Tesla, Inc. και της SpaceX. Φαντασιώνεται τον εαυτό του ως σωτήρα της ανθρωπότητας με την αποφασιστικότητά του να οδηγήσει την SpaceX να αποικίσει τον Άρη. Ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιεί τα κινητά του για να παρακολουθεί και να μεταδώσει τα δεδομένα σε σημείο που πιστεύει ότι οι αλγόριθμοί του μπορούν να προβλέψουν την αιτία του θανάτου σας είναι επίσης το βρώμικο μυστικό τόσων πολλών τεχνολογικών εταιρειών στον 21ο αιώνα, αλλά πιο ξεκάθαρα του Facebook, το οποίο είναι τώρα μέρος της εταιρείας “Meta” που διευθύνεται από τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ. Αυτά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  έχουν αποδειχθεί τρόπος αναπαραγωγής ειδήσεων για παραπληροφόρηση, χειραγώγηση και πολιτική αποσταθεροποίηση.

Η Μπρι της Κέιτ Μπλάνσετ

Κάθε ξανθιά παρουσιάστρια εκεί έξω. Δεν κλείνω σπίτια.

Η ποπ στάρλετ της Αριάνα Γκράντε

Η μεγάλη ποπ σταρ της ταινίας ονομάζεται Riley και ζει σε έναν κόσμο όπου η ερωτική της ζωή είναι μέρος της δημόσιας προσωπικότητάς της λόγω του παρεμβατικού ενδιαφέροντος των μέσων ενημέρωσης – και παίζει το παιχνίδι πολύ καλά. Κάθε γυναίκα στη βιομηχανία του θεάματος. ΚΑΘΕ. ΓΥΝΑΙΚΑ.

Η Κέιτ Ντιμπιάσκι της Τζένιφερ Λόρενς

Όταν ο χαρακτήρας της θυμώνει και προσπαθεί να αναγκάσει τον κόσμο να πάρει τη μοίρα του στα σοβαρά, την αγνοούν και την μετατρέπουν σε meme. Όταν η Γκρέτα Τούνμπεργκ ξέσπασε στο κοινό το 2018, έτυχε παρόμοιας υποδοχής. Γελοιοποιήθηκε επειδή εξέφρασε γνήσια συναισθήματα γύρω από τη μοίρα του πλανήτη — ακριβώς όπως η Ντιμπιάσκι.

ΥΓ: Δεν έχουμε καταλάβει ποιος είναι ο Τιμοτέ Σαλαμέ και δεν υιοθετούμε την θεωρία ότι ο ρόλος του Λεονάρντο Ντι Κάπριο είναι βασισμένος στον Σωτήρη Τσιόρδα.