Εννοείται έχουμε δει την Barbie με τις ροζ βαλίτσες της, τα ροζ κάμπριο αυτοκίνητα της, το ροζ σπίτι της και τις ροζ μπότες της. Έχουμε δει κι όλες τις εκδοχές που έβγαλε η Mattel για να πουλήσει πέντε πλαστικές κούκλες παραπάνω (πέντε as in billions). Δικαστής, δασκάλα, γιατρός, BDSM, πρόεδρος ή διάφορες άλλες επιλογές καριέρας.

Ξέρετε τι δεν έχουμε δει; Την Barbie κομμουνίστρια. Η Lara Vychuzhanina είναι μια Ρωσίδα φωτογράφος από την Αικατερινούπολη που αποφάσισε να τοποθετήσει την Barbie και τον σύντροφό της Ken σε ένα περιβάλλον λίγο νοσταλγικό.

Επανασχεδίασε το διάσημο δίδυμο ως ζευγάρι που ζούσε στη Σοβιετική Ρωσία της δεκαετίας του 1980.

Δεδομένου ότι η Vychuzhanina είναι πολύ νέα για να θυμάται την ΕΣΣΔ, χρησιμοποίησε πηγές στο Διαδίκτυο  καθώς και παλιές φωτογραφίες ως αναφορές για να αναδημιουργήσει τέλεια τη μοναδική αισθητική της ζωής στην ΕΣΣΔ.

Σε μία από τις εικόνες που φαίνεται να είναι η μαμά της Barbie φαίνεται να βοηθά το ζευγάρι με τη δουλειά στην κουζίνα, μια αντανάκλαση του τρόπου ζωής που ήταν διαδεδομένος στο παρελθόν.

Όλα αυτά τα χρόνια, υπήρξαν πολλές εκδοχές του Barbie’s Dream House που διατίθενται στην αγορά σε νεαρά κορίτσια – σχεδόν όλες τους παρουσιάζουν μια ζωή εξαιρετικά ανέφικτη και καταναλωτική.

Κανένα, ωστόσο, δεν έχει παρουσιαστεί τόσο ρεαλιστικά όσο αυτό.

Οι σκηνές, αν και ανοιχτές σε ερμηνεία, καταφέρνουν επίσης να μεταφέρουν λεπτές αποχρώσεις που θα υποδήλωναν χαρακτηριστικά σχετικά με την πραγματική ζωή του ζευγαριού.

Για παράδειγμα, ο Ken φαίνεται να διαβάζει την εφημερίδα Pravda, που σημαίνει “Αλήθεια” στα ρωσικά, ήταν στο παρελθόν η επίσημη εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης.

Την έπινε την Στόλι του ο Κεν.