Από τον γυμνόστηθο και μυώδη Άνταμ Ντράιβερ πάνω σε ένα άλογο μέχρι τα γάντια του Μπέρνι Σάντερς, αυτές ήταν οι δέκα στιγμές της ποπ κουλτούρας  που μας έκαναν να γελάσουμε και μας έδωσαν χαρά όταν τη χρειαζόμασταν περισσότερο από ποτέ.

Τα memes με τα γαντάκια του Μπέρνι

Ο αγαπημένος Γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών «κέρασε» τα πιο ωραία στιγμιότυπα στην ορκωμοσία του 46ου προέδρου κλέβοντας την παράσταση ακόμη και από τον Μπιλ Κλίντον που πήρε έναν power nap όσο μιλούσε ο Πρόεδρος Μπάιντεν. Τα γαντάκια του Σάντερς έγιναν ανάρπαστα και η εικόνα του να κάθεται ατάραχος και απομονωμένος σε μια καρεκλίτσα χάρισε πολλά ευφάνταστα memes, καλύτερα και από του Κιάνου.

Το κουτάλι του Bridgerton

Μια σειρά κατασκευασμένη να καταναλωθεί μαζικά δίνοντας στο κοινό της όσα υπόσχεται. Γάμους, λούσα, κουτσομπολιό και ερωτικές σκηνές με κορυφώσεις. Το σεξ συνεχίζει να πουλάει και μάλλον δεν θα σταματήσει ποτέ. Γιατί μετά το επεισόδιο έξι ο θεατής βλέπει άπειρο σεξ στη βροχή, στην εξοχή, με κορσέδες να λύνονται στο πι και φι, τη νύχτα, σε δέντρα, κάτω από κερκίδες, πάνω σε σκάλες ενώ ακούν οι υπηρέτες. Γιατί έγινε τόσο δημοφιλής ο Regé-Jean Page; Γιατί τον είδαμε περισσότερες φορές χωρίς ρούχα από όσες περιμέναμε.

Ο Κένταυρος της Burberry

Στο παρελθόν είχε εμμονή με το σώμα του. Κάθε πρωί έπινε έξι αυγά για πρωινό, και μετά περπατούσε οκτώ χιλιόμετρα μέχρι τη σχολή του από το σπίτι του στο Κουίνς. Έτρωγε ένα ολόκληρο κοτόπουλο για μεσημεριανό γεύμα και, κατά τη διάρκεια της ημέρας του στη διάσημη δραματική σχολή, έκανε 1.000 push ups. Φάνηκε στη διαφήμιση.

Το reunion των Friends

Tα 104 λεπτά της πιο viral τηλεοπτικής χρονοκάψουλας. Ήταν κάπως αμήχανο όμως αυτό το reunion. Αλλά, μεταξύ μας, και το δικά μας reunion με τους συμμαθητές μας είναι. Και αν δεν έχετε σκεφτεί «λες να γέρασα κι εγώ όπως η τάδε» σας αξίζει -πραγματικά- βραβείο ανωτερότητας. Τελείωσε πριν από 17 χρόνια. Ξεκίνησε πριν από 27 χρόνια. Προχωράμε. Είναι αμήχανο; Ναι. Θα το ξαναβλέπαμε; ΑΝΕΤΑ…

Το Insta Live της Adele

Η Adele έκανε Q&A στο Instagram και βρέθηκε κάποιος μισογύνης, αδιάκριτος, σεξιστής να την ρωτήσει τον αριθμό των ατόμων με τους οποίους είχε σεξουαλική επαφή. Από πότε είναι αυτή η εφημερίδα; Εκείνη αποκάλυψε ότι πέρασε τις καραντίνες πίνοντας κρασί το βράδυ. ΦΙΛΗΜΑΣ.

Η “απελευθέρωση” της Britney

H Μπρίτνεϊ δεν είχε το δικαίωμα στη σωματική της αυτονομία, το οποίο της αφαιρέθηκε από τότε που ο πατέρας της έγινε ο νόμιμος κηδεμόνας της τόσο για την οικονομική όσο και για την προσωπική της ζωή, η οποία, σύμφωνα με την Σπίαρς, έγινε ένα και το αυτό, υπονοώντας ότι η επιτήρηση/κηδεμονία/αιχμαλωσία/επιτροπεία την έκανε προϊόν και όχι άτομο.

Το ντοκιμαντέρ των New York Times, Framing Britney Spears, έβαλε τις δημόσιες εικόνες της τραγουδίστριας (όταν ξύρισε το κεφάλι της, όταν την έβαλαν παρά τη θέλησή της σε ψυχιατρική κλινική) σε ένα νέο meta #MeToo πρίσμα. Αντιληφθήκαμε ότι ο Τύπος ήταν κακοποιητικός με την εύθραυστη γυναίκα που βίωνε κάτι τραυματικό υπό το συνεχές βλέμμα των παπαράτσι. Κι αυτό επιδείνωσε την ψυχική της υγεία. Μετά την προβολή του η ίδια η Μπρίτνεϊ δήλωσε στο Instagram ότι ντράπηκε για την εικόνα της και έκλαιγε για δυο εβδομάδες.  Η κηδεμονία τερματίστηκε. Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς εξακολουθεί να είναι στο προσκήνιο. Καθημερινά την κυνηγούν παπαράτσι για μια φωτογραφία της. Κι αυτό παραμένει προβληματικό. Ας την αφήσουμε ήσυχη να τα βρει με τον εαυτό της.

Η Όπρα και η Μέγκαν

Κανείς άλλος παρουσιαστής δεν έχει κερδίσει τον πλούτο, τη δόξα, τους θαυµαστές και την επιρροή της Όπρα. Μια προσωπικότητα των ΜΜΕ που την εµπιστεύονται οι διασηµότητες του Χόλιγουντ, εµπνέει το κοινό της και µαγνητίζει στην προσπάθειά της να βελτιώσει τον εαυτό της αλλά και απλόχερα τη ζωή πολλών ανώνυµων τηλεθεατών. Καμία άλλη δεν 0, δημιούργησε  από το µηδέν έναν κερδοφόρο όµιλο επιχειρήσεων: µια εταιρεία παραγωγής και το δικό της κλαµπ βιβλίων, επαναστατικό για την εκδοτική βιοµηχανία καθώς εκτοξεύει τις πωλήσεις των προτεινόμενων βιβλίων. Έχει το άγγιγμα του Μίδα. Συχνά στο σόου της να προσφέρει τα χρήµατά της επιχορηγώντας κοινωνικά προγράµµατα, και δίνει υποτροφίες, σπίτια, νοσοκοµειακό εξοπλισµό και τόνους ρούχων από την γκαρνταρόµπα της σε γνωστούς και αγνώστους. Άρα ήταν αναμενόμενο να πάρει εκείνη τη συνέντευξη της χρονιάς από την Μέγκαν Μαρκλ. Η σύγχρονη Σταχτοπούτα (για τα βρετανικά tabloid) που φρόντισε να κεφαλοποιήσει το γάμο της κλείνοντας μια συμφωνία με την Apple TV+.

Το Κάστρο του Τακέσι του Netflix

O Χουάνγκ Ντονγκ-χιουκ είναι -σίγουρα- ο σκηνοθέτης που θέλει το μισό Χόλιγουντ σήμερα. Αυτός έγραψε και σκηνοθέτησε το δυστοπικό παιχνίδι επιβίωσης που κάνει όλα τα άλλα να μοιάζουν με κρυφτό που παίζουν τετράχρονα. Γιατί στο δικό του παιχνίδι επιβίωσης πεθαίνει κόσμος. Θα παίξουν ναυάγια της ζωής, τύποι που θα έπαιζαν και στα Παράσιτα, απελπισμένοι, που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, αλογομούρηδες, γεμάτοι χρέη κι αυτή η θεάρα. Παρασύρονται να παίξουν για ένα χρηματικό έπαθλο που θα αλλάξει τη ζωή τους. 450 άτομα στη σειρά χωρίς ελπίδα παίζουν ένα παρααδοσιακό κορεάτικο παιχνίδι βγαλμένο από τη φαντασία άρρωστων μυαλών. Αν χάσεις, σε εκτελούν επιτόπου.

Το μεγαλύτερο συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί από αυτή τη σειρά είναι ένα: ο καπιταλισμός έχει τον απέθαντο. Μέχρι και ο φόνος γίνεται κομμάτι μιας πληρωμένης εργασίας.

Το ντου στο Καπιτώλιο

Η μέρα της 6ης Ιανουαρίου του 2021 θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό μας. Εκεί που όλοι ευελπιστούσαμε σε μια σταδιακή μετάβαση στο νέο χρόνο, χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις αλλά και στιγμές που να μας θυμίζουν το 2020, οι υποστηρικτές του Τραμπ είχαν διαφορετική άποψη. Εντελώς διαφορετική άποψη. Με σχετική ευκολία η στρατιά των τραμπικών έσπασε τον αστυνομικό κλοιό και κατάφερε να εισβάλλει στο Καπιτώλιο ώστε να διακόψει την συνεδρίαση για την επικύρωση της εκλογικής νίκης του Τζο Μπάιντεν. Όλα αυτά σε ένα σκηνικό που θύμιζε πραξικόπημα, μια εικόνα που οι ΗΠΑ δεν πίστευαν ποτέ πως θα εκτυλισσόταν στη χώρα τους (μόνο στα προτεκτοράτα της).

Ο Ντάφι ως ο μέσος Ελληνάρας

Για μένα ο Τριαντάφυλλος είναι ο μέσος Έλληνας που είναι μεν αξιαγάπητος γιατί μεγαλώσαμε μαζί του είτε μέσα στο σπίτι μας είτε ως κομμάτι της παρέας μας αλλά είναι και τρομερά ενοχλητικός. Τι μας μαθαίνει η θεραπεία στον ψυχολόγο; Ότι σε ενοχλεί πραγματικά αυτό που φοβάσαι ότι είσαι ή δεν αναγνωρίζεις ότι κουβαλάς. 50€ και συνεχίζουμε. Τα έβγαλε τα χρήματά του ο άνθρωπος πάνω στα τακούνια του στις πίστες και στα μπαρ με το μικρόφωνο στο χέρι και καλά κάνει και τα χαίρεται. Ο μέσος Έλληνας είναι που φοράει ένα νούμερο πιο μικρά tshirt γιατί πιστεύει ότι είναι στον όγκο και όχι παχουλοκομψός και παίρνει τζιπάρα ενώ δεν έχει καν πιλοτή (και ξέρετε τι αναγκαία που είναι η πιλοτή) και ψάχνει θέση πάρκινγκ μπροστά στο σπίτι του (έχει βάλει πλέον μόνιμα τη γιαγιά να την κρατάει μην την πάρει άλλος) τι διαφορά έχει;