Οι γάτες, λένε, ότι προτιμούν τη μοναξιά από την ανθρώπινη παρέα. Αν και αυτό συμβαίνει σίγουρα με ορισμένα γατάκια, πολλά άλλα προτιμούν να βρίσκονται ακριβώς στη μέση του χώρου που εργάζεται ένα άτομο και ανεξάρτητα από το πόσο ενοχλητική μπορεί να είναι η παρουσία τους, δεν τους κουνάει κανείς από εκεί.

Η φωτογράφος Marianna Zampieri, μια φωτογράφος σχετικά νέα στο χώρο, επέλεξε να ακυρώσει με αποδείξεις όσους πιστεύουν ότι οι γάτες, το μόνο που κάνουν, είναι να κοιμούνται. Το project της το έχει ονομάσει C-AT WORK και ομολογούμε ότι μας κέντρισε το ενδιαφέρον.

Το έργο της, αποτελούμενο κυρίως από ασπρόμαυρες φωτογραφίες, μοιάζει με ντοκιμαντέρ που έχει σκοπό να αναδείξει τις γάτες που «αράζουν» σε χώρους εργασίας δίνοντας εντολές. Από ένα σαλόνι σε μια βιβλιοθήκη έως ένα στούντιο ηχογράφησης, αυτά τα ζώα φαίνονται να χαλαρώνουν πάνω στον εξοπλισμό ή να προκαλούν αξιολάτρευτους περισπασμούς στους ιδιοκτήτες τους.

Οι εικόνες είναι μια συναρπαστική ματιά στο πώς οι γάτες καταλαμβάνουν ακόμα και τους πιο δύσκολους χώρους εργασίας και τους κάνοντάς τους δικούς τους. «Ο στόχος μου», λέει ο Zampieri, «είναι πάντα να προσπαθώ να αποτυπώσω την ομορφιά μιας σχέσης μεταξύ γατών και ανθρώπων και να αποδείξω τη μεγάλη αξιοπρέπεια και την απίστευτη προσαρμοστικότητα αυτών των ζώων σε οποιαδήποτε κατάσταση».

Από εμάς είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ.