Αυτό ήταν, πάλι από την αρχή και αυτή τη φορά η πίστα μοιάζει πιο δύσκολη από ποτέ καθώς μετά τα 21.657 χθεσινά κρούσματα, όπως όλα δείχνουν, σήμερα θα έχουμε νέο ρεκόρ με σχεδόν 30,000. Με λίγα λόγια, αντίο, χαρήκαμε που σας γνωρίσαμε. Τα μέτρα που θα βλέπαμε από τις 3 Γενάρη, τελικά θα ισχύσουν από αύριο το πρωί, Πέμπτη και το ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ο Θάνος Πλεύρης. Φυσικά και θα την πληρώσει η εστίαση, αυτό έλειπε. Πιο συγκεκριμένα, το νέο πακέτο μέτρων προβλέπει ότι η εστίαση και η διασκέδαση θα κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα όμως για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα υπάρχει μια εξαίρεση και τα καταστήματα αυτά θα μπορέσουν να μείνουν ανοιχτά μέχρι τις 2 τη νύχτα, λόγω της ημέρας. A, ναι, όλα αυτά χωρίς μουσική. Να πούμε και ένα ευχαριστώ, ε;

Γιατί ο Άγιος Βασίλης με τα μέτρα ήρθε πιο νωρίς; Γιατί έχουμε ραγδαία διασπορά του κορονοϊού με την μετάλλαξη Όμικρον να κάνει πάρτι. Η «έκρηξη» των κρουσμάτων που κατεγράφη χθες με 21.657 μολύνσεις δεν βοηθά ενώ και τα σημερινά κρούσματα ενδέχεται να είναι περισσότερα. Αυτό, λοιπόν, έφερε την αναπροσαρμογή του αρχικού σχεδιασμού που υπήρχε για τις γιορτές με αποτέλεσμα τα μέτρα να έρθουν νωρίτερα από τις 3 Ιανουαρίου και όπως φαίνεται, με τα ίδια μέτρα θα πάμε μέχρι και τα μέσα του Ιανουαρίου.

Αναλυτικά τα μέτρα:

Για την εργασία:

Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που θα εφαρμοστεί έως και 50% και κυλιόμενο ωράριο.

Για την εστίαση – διασκέδαση:

λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα, χωρίς μουσική. Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής από τους εργαζόμενους στην εστίαση. Οι πελάτες θα είναι μόνο καθήμενοι, με μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και 6 άτομα ανά τραπέζι.

Για τα γήπεδα:

Πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Αν το μέτρο δεν τηρηθεί οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. Μπαμπούλας δηλαδή.

Για τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων:

Επίσκεψη μόνο με pcr test 48 ωρών.

Για τα νοσοκομεία/νοσηλευτικά ιδρύματα:

Απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.

Για τα σούπερ μάρκετ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής από τους εργαζόμενους στην εστίαση, στα ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ και όπου υπάρχει συνωστισμός.