Πέντε χαρακτήρες από τις πέντε ίσως καλύτερες σειρές του 2021 (ψέματα φυσικά, είναι εκατοντάδες οι σειρές, δεν τις είδα όλες, αλλά αυτές τις απήλαυσα). Κατάφερα να τους κατανοήσω, να συνδεθώ μαζί τους, δεν ήταν αποκλειστικά καλοί άνθρωποι αλλά περισσότερο γεμάτοι τραύματα που προσπάθησαν να επουλώσουν. Οι ηθοποιοί που τους υποδύθηκαν είναι εκπληκτικοί και μου κράτησαν παρέα σε μια δύσκολη χρονιά όταν έβλεπα τους πραγματικούς μου φίλους σε zoom οθόνες και βιντεοκλήσεις. Εκπληκτικές ερμηνείες, ήρωες που οι σεναριογράφοι τους φέρθηκαν με σεβασμό κι μας χάρισαν ωραίες τηλεοπτικές στιγμές.

Μερ Σίαν – Mare of Easttown

Ίσως, ο καλύτερος γυναικείος ρόλος της χρονιάς. Η Κέιτ Γουίνσλετ πρωταγωνιστεί σε μια ιστορία για την οικογένεια, την κοινότητα, την θλίψη, την απώλεια και την ελπίδα. Μια ντετέκτιβ στη μικρή πόλη της Πενσυλβάνια προσπαθεί να διαλευκάνει έναν φόνο ενώ προσπαθεί επίσης να ξεπεράσει έναν θάνατο κι ένα χωρισμό. Και να τα ξαναβρεί με τον εαυτό της ως γυναίκα, μητέρα, ερωμένη κι επαγγελματίας. Μια καθημερινή 45αρα χωρίς γόβες, φορέματα και λεφτά για σπα. Η Μερ είναι η γυναίκα του 2021. Θέλει να τους φροντίσει όλους και ξεχνά να φροντίσει την ίδια. Θέλει να δείχνει πιο δυνατή από όσο πραγματικά είναι. Είναι περίπλοκη, έχει άπειρα ελαττώματα, είναι πανέξυπνη και την αγαπάς επειδή μοιάζει τόσο αληθινή.Για τη σειρά διάβασε εδώ, για την γυναικάρα Κέιτ Γουίνσλετ εδώ.

Λόκι- Loki

O genderfluid κατεργάρης της χρονιάς. Ο Θεός της Αταξίας του Disney+ ήταν μια καταπληκτική σειρά για τους φαν των ταινιών της Marvel. Ο Λόκι συλλαμβάνεται από την Αρχή Χρονικής Διακύμανσης (The Time Variance Authority) για τη δημιουργία διακλαδισμένου χρονοδιαγράμματος και μεταφέρεται στα κεντρικά γραφεία τους. Και μέσω της γνωριμίας του με την Σιλβί αρχίζει να αποδέχεται τα συναισθήματά του και να προσπαθήσει να γίνει λίγο καλύτερος με τη διαχείρισή τους. Κι επιτέλους μπορεί να αγαπήσει κάποιον. Ο 40χρονος Τομ Χίντλστον παίζει εκπληκτικά. Τον λατρεύεις γιατί σου δείχνει ότι ο αλαζόνας νάρκισσος του το 2012 μπορεί και εξελίσσεται στον εξανθρωπισμένο ήρωα του 2021. Για τους μυημένους: Ο Μικρός Λόκι είναι ο καλύτερος Λόκι του σύμπαντος.

Μέιμπελ Μόρα – Only Murders In The Building

Η Σελένα Γκόμεζ ήταν η πιο μοναχική μιλένιαλ του 2021. Και αν πέρασαν μοναξιά φέτος τ@ μιλένιαλζ. Η σειρά αυτή ήταν πανέξυπνη, βασισμένη σε μια φανταστική ιδέα για την εμμονή των Αμερικάνων με τα true crime podcasts. Η Μέιμπελ έχει πολλά κρυμμένα μυστικά και δεν επιτρέπει εύκολα στους νέους της φίλους να την καταλάβουν. Έχασε τους δυο καλύτερους της φίλους και προσπαθεί να βρει ποιος τους σκότωσε και γιατί. Κι έναν ακόμη που στάλθηκε φυλακή για ένα έγκλημα που δεν έκανε. Η σχέση της με την μητέρα της δεν είναι και η καλύτερη. Ζούσε σε μια δύσκολη πόλη που απαιτούσε πολλά από μια 20χρονη. Είναι πιο ευαίσθητη και πληγωμένη από όσο φαίνεται κάτω από oversized ρούχα. Και ανυπομονούμε για τη δεύτερη σεζόν. Περισσότερα για τον πρώτο κύκλο εδώ.

Οι τέσσερις πρωταγωνιστές- Reservation Dogs

Είναι πραγματικά σπάνιο για μια τηλεοπτική κωμωδία να ξέρει ακριβώς τι είναι από την πρώτη σκηνή του πρώτου επεισοδίου της. Δεν έπρεπε να περάσει μισή σεζόν για να καταλάβουμε τι παίζει με το κεντρικό κουαρτέτο. Είναι και οι τέσσερις ηθοποιοί φανταστικοί γιατί δίνουν στους εφήβους χαρακτήρες, είναι όλοι μικροεγκληματίες που προσπαθούν να εξοικονομήσουν αρκετά χρήματα για να αφήσουν την κράτησή τους στην Οκλαχόμα, πολύ περισσότερο βάθος από ό, τι θα περίμενε κανείς. Οι μόνοι τέσσερις κανονικοί χαρακτήρες της σειράς που εμφανίζονται σχεδόν σε κάθε επεισόδιο είναι τέσσερις έφηβοι, και όλοι ηθοποιοί που δεν είναι ευρέως γνωστοί. Η Πολίνα Αλέξις, ο μόλις 16χρονος Λέιν Φάκτορ, η Ντέβερι Τζέικομπς και ο πανέμορφος D’Pharaoh Woon-A-Tai είναι αποκάλυψη. Και οι τέσσερις ηθοποιοί αποτελούν ένα από τα καλύτερα σύνολα εφηβικών χαρακτήρων στην τηλεοπτική ιστορία. Είναι αστείοι, είναι αληθινοί, είναι συγκινητικοί. Είναι η Gen -Z που θέλουμε να βλέπουμε στην τηλεόραση. Πόσοι δεν σκεφτήκαμε φέτος ότι “αποταμιεύουμε τα χρήματά μας για να μπορέσουμε να φύγουμε από αυτό το αχούρι πριν μας σκοτώσει κι εμάς”.Περισσότερες πληροφορίες για τη σειρά εδώ.  

Μίστι – Yellowjackets

Η καλύτερη κατεστραμμένη αντιηρωίδα της φετινής σεζόν. Μπορείς να την πεις τρελή. Αλλά, είναι η πιο ενδιαφέρουσα τρελή στην τηλεόραση αυτή τη στιγμή. Η τύπισσα πάσχει από αυτό που νιώθουμε οι περισσότεροι, την ανάγκη να μας αγαπήσει κάποιος με όλα μας τα ελαττώματα, ακόμη κι όταν δεν είμαστε τέλειοι. Παίζεται από την Κριστίνα Ρίτσι και την Σάμι Χάνρατι και ως Μίστι μετά από χρόνια σχολικού εκφοβισμού και μεταχείρισης σαν απόκληρη, ο έφηβος εαυτός της αισθάνεται ότι το αεροπορικό δυστύχημα στο δάσος του Οντάριο είναι ο τέλειος τρόπος για να αποδείξει την αξία της. Παραμένει τρελή. Πιστεύει ότι είναι η μόνη στην ομάδα που μπορεί να τους σώσει.

Η Μίστι είναι ερωτευμένη με τον πολύ μεγαλύτερο βοηθό προπονητή και θέλει απεγνωσμένα να τον κρατήσει όσο το δυνατόν πιο τραυματισμένο, ώστε να μπορεί να τον φροντίζει για πάντα. Είναι ξεκάθαρα εμμονική. Αυτή η εμμονική συμπεριφορά μεταφέρεται επίσης μέχρι σήμερα, όταν εργάζεται σε ένα γηροκομείο και βασανίζει όσους βρίσκονται υπό τη φροντίδα της. Αυτή η εμμονή είναι ο δικός της τρόπος να εκφράζει την αγάπη της. Θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι η Μίστι είχε χάσει ένα σημαντικό στάδιο ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης που οδήγησε στη διεστραμμένη αίσθηση αγάπης. Άρα, σημαντικό μήνυμα και για το 2022: ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Περισσότερα για τη σειρά εδώ.