Δεν θυμάμαι να παρακολούθησα τόσο τηλεόραση καμία άλλη χρονιά. Ίσως τότε που ήμουν μωρό και είχα κολλήσει με την Κάντυ Κάντυ. Η χρονιά της αβάσταχτης καραντίνας με βρήκε να επενδύω σε καινούργια τηλεόραση και νέο καναπέ. Είχα πρόγραμμα. Φυσικά, τα έβγαλαν τα λεφτά τους. Πέστε να με φάτε, αλλά με τη νέα νόρμα της κοινωνικής αποστασιοποίησης έπαθα ιδρυματισμό. Είμαι επίσημα αντικοινωνική και ο καλύτερος μου φίλος είναι το τηλεκοντρόλ. Με ένα πάτημα μπορώ να ερωτευτώ, να κλάψω, να ταξιδέψω, να συγκινηθώ, να σκεφτώ, να προβληματιστώ, να αποκοιμηθώ στον καναπέ μέσα σε δέκα λεπτά από τη βαρεμάρα. Κοινώς, εθίστηκα στο τηλεοπτικό σύμπαν. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.

Και θα περίμενε κανείς ότι αναζητώ τους πιο ολοκληρωμένους χαρακτήρες, που μας βοηθούν να κάνουμε τη δική μας ψυχοθεραπεία και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Όχι, σίγουρα όχι. Περιμένω να εντοπίσω τον κακό της υπόθεσης για να τον “αφανίσω”. Να βρω τον ρόλο που ενσαρκώνει όλα όσα μισώ σε πραγματικούς ανθρώπους αλλά δεν μπορώ να τους το πω (ενίοτε το λέω) και να τον “τελειώσω” με status στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτοί είναι οι πέντε πιο “αγαπώ να μισώ” χαρακτήρες της φετινής χρονιάς.

Τζανγκ Ντοκ-σου- Squid Game

Ο παίκτης 101 είναι ο βίαιος, σαδιστής, πιθανότατα αρνητής της πανδημίας και αντιεμβολιαστής.  Είναι μισογύνης και τον έδερνε ο πατέρας του. Δεν ξέρει τι σημαίνει ενσυναίσθηση, μεταμέλεια και συμπόνια. Σκοτώνει διαγωνιζόμενους επειδή μπορεί. Επειδή είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να συναντήσεις στη ζωή σου. Είναι στην πραγματικότητα δειλός και θα γίνει ο γλείφτης του αφεντικού του. Πανηγυρίσαμε όταν τον σκότωσε η Mi-nyeo.

https://twitter.com/fifi_pols/status/1475872641701527562?ref_src=twsrc%5Etfw

Για το Squid Game τα γράψαμε εδώ.  Υπάρχουν ανάμεσά μας κι εκείνοι που είδαν ένα εξαιρετικό σχόλιο για την κοινωνική ιεραρχία – οι δημιουργοί και οι καταναλωτές του είναι πλούσιοι άνθρωποι που αναγκάζουν την ψευδαίσθηση της ελεύθερης βούλησης κάτω από το λαιμό μιας απελπισμένης τάξης για να χορτάσουν το ennui τους. Βαρέθηκα.

https://t.co/OVjEVhdPis

Μάσα – Nine Perfect Strangers

Σάικο Ρωσίδα γκουρού ευεξίας με περούκα από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών που παίρνει ναρκωτικά και απαγάγει τους καλεσμένους της χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Και έχει την χειρότερη προφορά της χρονιάς. Εκείνη πιστεύει πραγματικά ότι είναι ανώτερη από τους άλλους ανθρώπους. Φυσικά και κυκλοφορούν τέτοιες γυναίκες ανάμεσά μας. Οι παντογνώστες με τις θέσφατες αλήθειες/status. Μείνετε μακριά, ούτε το like σας να το δουν. Στην πραγματικότητα δεν συμπαθεί τους άλλους ανθρώπους πάρα πολύ καμία Μάσα.Για τη σειρά μπορείτε να διαβάσετε εδώ.  

https://t.co/LCR2lcI6CJ

Σέιν Πάτον -The White Lotus

Μην σου τύχει πλούσιος μαμάκιας γκόμενος σε εξωτικό θέρετρο που δεν του έχουν δώσει το σωστό δωμάτιο. Από τη στιγμή που ο Σέιν και η νέα σύζυγός του Ρέιτσελ έφτασαν στο White Lotus για το μήνα του μέλιτος τους, κατηγόρησε τον διευθυντή του ξενοδοχείου για κάθε απογοήτευση που αντιμετώπισε. Και ουσιαστικά τον σκότωσε. Αφού προηγουμένως φρόντισε να απολυθεί. Εννοείται κυκλοφορεί ανάμεσά μας, στο Attica του Golden Hall με περισσότερα κιλά και ενοχλητικά παιδιά, δικά του, ίσως. Σε μια σειρά με πολλούς ελαττωματικούς χαρακτήρες που έμεναν στο The White Lotus, ο Σέιν ήταν ο χειρότερος. Ειδικά όταν αποφάσισε στο μήνα του μέλιτος να την «πέσει» σε σχεδόν ανήλικα κοριτσάκια. Εξίσου ενοχλητικά. Ο τύπος αυτός είναι τοξικός. Θα σε κάνει να χάσεις την ψυχή σου κάθε λεπτό που θα περνάς στο πλευρό του. Για τη σειρά διαβάζετε εδώ.  

Σιβ Ρόι- Succession

Το γράμμα που δημοσίευσε για τον αδελφό της ώστε να κερδίσει την εύνοια του πατέρα της είναι η χειρότερη προδοσία μετά του Κάιν στον Άβελ. Το γράμμα της στάζει δηλητήριο, στην πραγματικότητα είναι απλά μια καυστική λίστα με τις αποτυχίες του Κένταλ: απών πατέρας, μισογύνης, κατά συρροή ψεύτης και ναρκομανής. Μια ευχετήρια κάρτα από την κόλαση. Η Σιβ έχει καλλιεργήσει προσεκτικά μια ψεύτικη εικόνα τις τελευταίες δύο σεζόν, η ηθική φιλελεύθερη παρείσακτη σοκαρισμένη από την αδίστακτη οικογένειά της. Είναι όλα ψέματα φυσικά. Είναι η κόρη του πατέρα της, διψάει για αίμα. Χειραγωγεί τους ανθρώπους, επιδεικνύοντας ένα επίπεδο διπλωματίας που ο Κένταλ ή ο Ρόμαν δεν θα το αποκτήσουν ποτέ. Η Σιβ είναι το απόλυτο τέρας για τον αρραβωνιαστικό της και μετέπειτα σύζυγό της, Τομ. Τον απατάει πριν παντρευτούν και του λέει τη νύχτα του γάμου τους ότι θέλει μια ανοιχτή σχέση, εκείνος δεν ήθελε ποτέ να γίνει ο χίπης του Μανχάταν.

Η Shiv μπορεί να ισχυρίζεται ότι είναι πιο φιλελεύθερη από την οικογένεια, αλλά είναι αυτή που μιλάει τη μάρτυρα και την πείθει να μην πάει σε δίκη για το σκάνδαλο του κρουαζιερόπλοιου, και το κάνει αυτό με ύπουλο τρόπο, σχεδόν κάνοντας victim blaming. Για τη σειρά διάβασε εδώ.

Πία Μπρούερ – Clickbait

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η Πία Μπρούερ ήταν χάλια. Και ίσως χρειάζεται κάπως να αλλάξει τα μαλλιά της. Στο πρώτο επεισόδιο, “The Sister”, η Πία ήταν ένα θυμωμένο/κακομαθημένο κορίτσι που είχε προβλήματα με τον αδελφό της πριν από την εξαφάνισή του. Αλλά παρά τις διαφωνίες τους, η Πία συνεχώς έλεγε ότι ήταν το μόνο άτομο που επένδυσε περισσότερο στην εύρεση του Νικ – ωστόσο οι ενέργειές της συχνά δεν αντανακλούσαν τα λόγια της. Συνεχώς εμποδίζει την έρευνα αλλοιώνοντας τα στοιχεία. Είναι εγωίστρια. Η Πία αγαπούσε να παίζει το θύμα περισσότερο από την ζωή του αδελφού της. Για τη σειρά διαβάστε εδώ.