Σαν να μην πέρασε μια μέρα από την τελευταία φορά που είδα την ενοχλητική Αμερικανίδα να περιφέρεται στο Παρίσι με τα ρούχα που θα ήθελα να κρέμονται στην ντουλάπα μου. Βρίσκομαι πάλι στο σπίτι, προσπαθώ να μην κολλήσω Όμικρον, μισώ τον εαυτό μου επειδή τρώω και δεύτερο κομμάτι καρυδόπιτα φορώντας φαρδιές φόρμες και ξαπλώνοντας στον καναπέ μου τυλιγμένη σαν μπουρίτο στην κουβέρτα. Μάλλον περνάω lockdown. ΞΑΝΑ.

Το ρίξα πέρυσι το φαρμάκι μου για τη σειρά εδώ κι εδώ. Που να φανταζόμουν ότι θα ήταν η πιο δημοφιλής κωμωδία του 2020 και ότι θα έφτανε και στις Χρυσές Σφαίρες. Εννοείται δεν μου άρεσε. Εννοείται την κατανάλωσα σε ένα  ΣΚ. Μου φαίνεται αχρείαστη σειρά; ΝΑΙ. Είναι ενοχλητική η πρωταγωνίστρια; ΝΑΙ; Φοράει τέλεια ρούχα και ζει σε ένα τέλειο παράλληλο σύμπαν στο Παρίσι  που δεν υπάρχει πανδημία κι αυτό είναι σίγουρα ελκυστικό; ΝΑΙ.

https://twitter.com/hashtag/EmilyInParis?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Ένα μικρό φρεσκάρισμα μνήμης: Η Έμιλι, μια χαζοχαρούμενη millennial Αμερικανίδα μεταφέρεται στο παριζιάνικο γραφείο της γαλλικής εταιρείας μάρκετινγκ Savoir, και σχεδόν όλοι την θεωρούν άχρηστη. Δεν είναι αλλά αντιπροσωπεύει το χειρότερο κλισέ. Με τις selfies της μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ και την παράξενη ικανότητα να συγκεντρώνει με κάποιο τρόπο χιλιάδες followers μόνο και μόνο επειδή είναι γλυκούλα, η Έμιλι είναι η βασίλισσα των fashion brands και είναι μάλλον κακή στη δουλειά της. Παραμερίζοντας την πλήρη ανημποριά της να μάθει γαλλικά ή ακόμα και να επιχειρήσει ΕΣΤΩ να μιλήσει με γαλλική προφορά, το χειρότερο ελάττωμα της Έμιλι είναι αναμφισβήτητα ότι είναι η πιο φίδι φίλη που μπορεί να φανταστεί κανείς (κοιμάται με το αγόρι σου) και δεν πιστεύει ότι θα σταματήσεις να της μιλάς.

https://twitter.com/BTS_twt?ref_src=twsrc%5Etfw

Η 2η σεζόν φαίνεται να έχει ως στόχο να εξοργίσει τους θεατές, για άλλη μια φορά. Ακολουθούν μικρά spoilers.  Στο επεισόδιο της πρεμιέρας με τίτλο, “Voulez-vous Coucher Avec Moi”, ένας τίτλος που σήμαινε περισσότερα για τους φαν του “Lady Marmalade” από ό, τι για τους οπαδούς της γνήσιας γαλλικής κουλτούρας, η Έμιλι δεν μπορεί να σταματήσει να θυμάται την αμαρτωλή βραδιά με τον γείτονα, το  σεφ Γκάμπριελ. Το κάνει αυτό ενώ τρέχει ενοχλητικά στο δρόμο, αλλά δεν τολμά να ομολογήσει το λάθος της στην υποτιθέμενη “φίλη” της και πρώην κοπέλα του Γκάμπριελ, Καμίλ. Κι όταν η συγκάτοικος της Έμιλυ, η Μίντι (ένας από τους μόνους αξιαγάπητους χαρακτήρες της σειράς) ανακαλύπτει ότι η Έμιλι έκανε σεξάκι με το αγόρι της καλύτερής της φίλης, αναφωνεί, “GET IT GIRL”. Εν τω μεταξύ, η Έμιλι πιέζει ταυτόχρονα την Καμίλ να τα ξαναβρεί με τον Γκάμπριελ. Ούτε στην Τόλμη και Γοητεία.

https://t.co/8FR3JtH1Zh

Η έκφραση της Λίλι Κόλινς παραμένει η ίδια σε κάθε σκηνή, είτε πρόκειται για έντονο καυγά με έναν φίλο ή συνεργάτη, φιάσκο σε επίδειξης μόδας ή διαχείριση ενός ερωτικού τριγώνου. Δυστυχώς για το κοινό, οι σεναριογράφοι της σειράς δεν ενδιαφέρονται καθόλου να ερευνήσουν οποιαδήποτε προσεκτική ανάλυση του χαρακτήρα της πρωταγωνίστριας τους και των κινήτρων της.

https://twitter.com/hashtag/EmilyInParis?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Στα μισά της 2ης σεζόν η Έμιλυ προσπαθεί να πείσει τον Άλφι, τον όμορφο Βρετανό συμμαθητή της στο μάθημα γαλλικών , για τη μαγεία και το δέος της ζωής στο Παρίσι, όταν ο Alfie ομολογεί: “Δεν το μισώ, απλά δεν πιστεύω στην διαφημιστική εκστρατεία. Το Παρίσι είναι χτισμένο πάνω σε μια φαντασίωση και τυχαίνει να μπορώ να δω μέσα από αυτό.” Αυτό είναι σε μια πρόταση όλο το review του δεύτερου κύκλου.

Bonus: Τα υπέροχα ρούχα της σειράς δια χειρός Βασίλη Ζούλια