Δεν είναι μυστικό. Την περίοδο των Χριστουγέννων, αυτές τις δύο εβδομάδες που χαρακτηρίζονται από γέλια, φωτάκια, καλή διάθεση, φαγητό, διασκέδαση και μελομακάρονα, έχουμε συγκεκριμένες ταινίες που παίζουν κάθε βράδυ στην τηλεόρασή μας για το «σβήσιμο». Η λίστα είναι λίγο πολύ γνωστή: Άρχοντας των Δαχτυλιδιών και Χάρι Πότερ. Βέβαια, υπάρχουν και μερικές ακόμα ταινίες που έχουν την τιμητική τους, όπως είναι για παράδειγμα το Love Actually. Αλήθεια, για πόσο ακόμα θα βλέπουμε να αλλάζουν τα εξώφυλλα στο Facebook με αυτή τη φωτογραφία;

Ας μείνουμε όμως στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, την καλύτερη ίσως τριλογία του κινηματογράφου (όχι μόνο της κατηγορίας fantasy). Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, σχεδόν όλοι θα κάνουν έναν τίμιο «μαραθώνιο» με τις ταινίες του Πίτερ Τζάκσον, με τις έξτρα σκηνές φυσικά γιατί όσο περισσότερο διαρκεί η μαγεία τόσο το καλύτερο. Είναι μια παράδοση που από το 2003 και μετά, δύσκολα σπάει, άσχετα με το πόσες φορές έχουμε δει τον Φρόντο να δυσκολεύεται να αποχωριστεί το δαχτυλίδι.

Το HBO Max, το οποίο μάλιστα την Πρωτοχρονιά θα μας κάνει δώρο το reunion του Χάρι Πότερ, είχε μία ακόμα φανταστική ιδέα για τους θαυμαστές του LOTR: συγκέντρωσε σε ένα βίντεο διάρκειας μιας ώρας, όλες τις μαγικές σκηνές της τριλογίας, αυτές που μας άφησαν κυριολεκτικά με το στόμα ανοιχτό. Εκτός από το εξαιρετικό για την εποχή CGI, βλέπουμε και τη φυσική ομορφιά της Μέσης Γης (της Νέας Ζηλανδίας) και αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να σε χαλαρώσει.

Αντί για χαλαρή μουσική, διαλογισμό ή κατανάλωση τζιν, μπορείς να δεις το βίντεο από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Εντάξει, καλή η yoga, αλλά ο Πίτερ Τζάκσον το πήγε σε άλλο επίπεδο.