Τα κόμικς στο διαδίκτυο είναι ένας καλός και έξυπνος τρόπος για να συνδεθείτε με άλλους και να καταλάβετε το πώς αισθάνεται ο καθένας. Για τον δημιουργό του κόμικ, μάλιστα, είναι μια καλή ευκαιρία να εκφραστούν. Μερικοί άνθρωποι, βλέπετε, τα καταφέρνουν καλύτερα με ένα μολύβι στα χέρια παρά με τα λόγια και σίγουρα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό.

Για τους απλούς αναγνώστες, τα σκίτσα μπορούν να τους κάνουν να αισθανθούν καλά, ακόμα και ότι τους δίνεται ορατότητα σε ένα κόσμο που έχει μάθει να κλείνει τα μάτια και να αποκλείει τον συνάνθρωπό του γιατί πολύ απλά, είναι διαφορετικοί.

Η εικονογράφος Lainey Molnar κάνει ακριβώς αυτό. To πρώτο, όχι το δεύτερο. Με τα σκίτσα της που αφορούν κυρίως τις γυναίκες και τις εμπειρίες τους, καταπιάνεται με ζητήματα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην κοινωνία μας καθημερινά. Από την εικόνα του σώματος μέχρι πιο ανάλαφρες ανησυχίες, όπως το πώς μερικοί άνθρωποι θέλουν να περνούν, ας πούμε, το φθινόπωρο.

Όπως πολλοί άνθρωποι, η πανδημία του COVID-19 ώθησε τον Molnar να αρχίσει να ασχολείται πιο σοβαρά με αυτό που αρέσει. «Άρχισα να σχεδιάζω αυτά τα κόμικς κατά τη διάρκεια του lockdown, μόνο και μόνο για τον εαυτό μου, για να επεξεργαστώ την εμπειρία μου ως γυναίκα σε αυτόν τον κόσμο, επομένως ο κύριος χαρακτήρας στα κόμικς μου είμαι πάντα εγώ», λέει η Molnar. «Τα περισσότερα από αυτά για τα οποία σχεδιάζω είναι πολύ προσωπικές εμπειρίες ή βασίζονται σε βαθιές συζητήσεις που έχω με φίλους ή οικογένεια. Πάντα με θεωρούσαν «μαύρο πρόβατο» και πάντα ένιωθα ότι έπρεπε να δικαιολογώ συνεχώς αποφάσεις προσωπικής ζωής που είχαν νόημα για μένα και δεν έβλαψαν κανέναν άλλον, γι’ αυτό ένιωθα εξαιρετικά λυτρωτικό να δείξω μια διαφορετική άποψη».