Τα μέτρα ανακοινώθηκαν χθες το μεσημέρι και από σήμερα το πρωί, μπήκαν σε εφαρμογή. Οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ είναι εντατικοί παντού(;) αλλά στο σημερινό επεισόδιο ελληνικής παραφροσύνης, θα μεταφερθούμε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για να δούμε αν τηρούνται όπως πρέπει τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Στη μάσκα αναφερόμαστε που από σήμερα είναι και πάλι «αναγκαστική» και σε εξωτερικούς χώρους.

Ομάδες της ΕΛΑΣ και πιο συγκεκριμένα οι «Πάνθηρες» (Κουτσόπουλος στηρίζει) βρίσκονται στους δρόμους της συμπρωτεύουσας ώστε να ελέγχουν πώς τηρείται το νέο μέτρο υποχρεωτικής μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους. Και κάπου εκεί, σε live σύνδεση μάλιστα, προέκυψε ένα διαμαντάκι.

Το πρώτο επίσημο πρόστιμο γράφτηκε on air, καθώς όπως θα δείτε στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ, αστυνομικός βάζει τζίφρες σε ένα κομμάτι χαρτί στην πλατεία Αριστοτέλους, καθώς ο «παραβάτης» και ίσως εγκληματίας δεν φορούσε τη μάσκα του. Τι κακό μας βρήκε!

Ο αστυνομικός, με πολιτισμένο διάλογο που έχει με τον νεαρό, του σημειώνει πως «πρέπει να τηρούμε τον νόμο, γιατί είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση», με τον ίδιο τον νεαρό να αναγνωρίζει το λάθος του αλλά να του εξηγεί ότι δεν γνώριζε για το μέτρο. Ωστόσο, όπως σημειώνει και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, ο αστυνομικός κατά τη διάρκεια του διαλόγου έχει κατεβάσει την διπλή μάσκα του στο πιγούνι και όπως λέει «νομίζω πως θα περνούσε καλύτερα το μήνυμα αν δεν είχε κατεβάσει τη μάσκα του».

https://t.co/tPvvWBavmz