Όλα τα είχαμε, τα μικροτσίπ μας έλειπαν. Όπως αναφέρει το γαλλικό δίκτυ France 24, 6.000 εμβολιασμένοι Σουηδοί έχουν εμφυτεύσει στο χέρι τους τσιπάκια. Μην βιάζεστε. Να εξηγήσουμε για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις. Τα μικροσκοπικά τεχνολογικά διαόλια δεν βρίσκονται κάτω από το δέρμα τους παρά τη θέληση των ανθρώπων αυτών ούτε τοποθετήθηκαν εκεί μετά τον εμβολιασμό τους. Οι 6.000 Σουηδοί πολίτες, λάτρεις της τεχνολογίας και της εξέλιξης, το ζήτησαν από μόνοι τους και αυτό γιατί μάλλον βαριούνται να δείχνουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού από το κινητό τους. 

Από τα μέσα Δεκεμβρίου, όπως διαβάζουμε, η Σουηδία θέσπισε νέους και πιο αυστηρούς κανόνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου Covid που απαιτούν, μεταξύ άλλων, την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού για όλες τις εκδηλώσεις άνω των 100 ατόμων. Τι κυβερνησάρα έχετε και εσείς ρε τσακάλια;

Μετά από αυτή την άκρως σημαντική ανακοίνωση, ο αριθμός των πολιτών που εμφύτευσαν ένα μικροτσίπ, δημιούργημα της σουηδικής εταιρείας «Epicenter» αυξήθηκε. Μπιλ Γκέιτς πονάς και φταίει η Epicenter.

via GIPHY

Η εταιρεία Epicenter, μία startup με έδρα τη Στοκχόλμη, έχει τελειοποιήσει το μικροτσίπ, το μέγεθος του οποίου δεν ξεπερνά τον κόκκο ρυζιού. Σαν μικρό καρούμπαλο στο χέρι μοιάζει δηλαδή. Τοποθετείται υποδόρια και μπορεί να «διαβαστεί» από smart phone. Ξέμεινες από μπαταρία; Κανένα πρόβλημα, έχεις το μικροτσίπ στο χέρι σου. Οι επικεφαλής της εταιρείας, μάλιστα, επιθυμούν την ευρεία εφαρμογή του, ακόμη και ως ανέπαφες πληρωμές με πιστωτική κάρτα. Α-ΨΟ-ΓΑ.

«Τα εμφυτεύματα είναι πολύ ευέλικτη τεχνολογία που μπορoύν να χρησιμοποιηθούν για πολλά διαφορετικά πράγματα και αυτή τη στιγμή είναι πολύ βολικό να έχετε πάντα προσβάσιμο το πιστοποιητικό εμβολιασμού της νόσου COVID», διαβάζουμε σε ανακοίνωση. «Σε περίπτωση που το τηλέφωνό σας ξεμείνει από μπαταρία, με το μικροτσίπ λύνεται το πρόβλημα. Χρησιμοποιούμε αυτήν την τεχνολογία σήμερα, του χρόνου θα τη χρησιμοποιήσουμε για κάτι άλλο».

Γιώργαρε από τον δεύτερο όροφο είχες δίκιο. Μπορεί και όχι.