Λόγω της μεγάλης τους απήχησης και την σχεδόν καθημερινή τους προβολή, συχνά ξεχνάμε ότι και οι διάσημοι είναι κανονικοί άνθρωποι, όπως όλοι μας. Αυτό που μας κάνει να το ξεχνάμε, είναι τα φλας και οι λογαριασμοί τους στα social media. Το ίδιο όμως ισχύει και για διάσημες ιστορικές προσωπικότητες και ίσως σε μεγαλύτερο βαθμό -χωρίς μάλιστα να έχουν λογαριασμό στο TikTok. Ήταν οι σελέμπριτις την εποχή που δεν υπήρχε καν η λέξη αυτή.

Τα περισσότερα γνωστά έργα, απεικονίζουν αυτές τις ιστορικές προσωπικότητες ως ημίθεους, αψεγάδιαστους, ιδιοφυΐες. Ήταν όμως έτσι ή απλά οι φωτοσοπάδες της τότε εποχής έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους; H αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση και για το λόγο αυτό, η Hidreley Diao έψαξε και βρήκε πώς θα έμοιαζαν οι σημαντικές προσωπικότητες του παρελθόντος σήμερα, λίγο πριν πατήσουμε με κάθε επισημότητα στο 2022.

Ένα από τα πλεονεκτήματα της σύγχρονης εποχής, είναι ότι τα ρούχα του καθενός δεν λένε τόσα πολλά για την κοινωνική του θέση όπως κάποτε και έτσι όλοι μοιάζουμε ίσοι. Δεν είμαστε, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία οπότε πάμε να δούμε τις φωτογραφίες.

Μέγας Αλέξανδρος

Βίνσεντ Βαν Γκογκ

Ναπολέων Βοναπάρτης

Μότσαρτ

Ιούλιος Καίσαρας

Μάρκος Αυρήλιος

Μποτιτσέλι

Τζορτζ Ουάσινγκτον

Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Μόνα Λίζα