Μεγαλείο. Να μια λέξη που θα ταίριαζε απόλυτα στη δεύτερη σεζόν του The Great. Λάμπει ο Νίκολας Χουλτ ως ο παιδήλικας Αυτοκράτορας Πέτρος. Και είναι συγκλονιστικά αστεία η Ελ Φάνινγκ ως νευρωτική εγκυμονούσα Μεγάλη Αικατερίνη.

Θέλει να εκσυγχρονίσει τη Ρωσία κι αυτό δεν το κατάφεραν ούτε στο 2021. Όχι τότε. Εννοιολογικά, πάντως, το επιδιώκει. Οι θεατές παρακολουθούμε μια παρωδία της γελοιότητας της μοναρχικής διακυβέρνησης που μας είναι τρομερά οικεία.

Ο ρόλος του Χουλτ είναι αξιαγάπητος. Κάνει τα πάντα για να διεκδικήσει την αγάπη μιας συντρόφου που θεωρούσε δεδομένη. Λαχταρά την αγάπη της. Αυτή η δυναμική μεταξύ του παντρεμένου ζευγαριού θυμίζει  Το Ημέρωμα της Στρίγγλας. Μια επαναπροσέγγιση του Σαίξπηρ. Βλέπουμε σε δέκα επεισόδια μια κλασσική κομεντί για τον παραλογισμό των νιοπαντρών. Οι πολιτικές ίντριγκες είναι στο παρασκήνιο. Εκτός από εκείνο το κλείσιμο ματιού στις σχέσεις Εκκλησίας –Κράτους, ένας δυσάρεστος γάμος που δεν λέει να τελειώσει.

Η εμφάνιση της Τζίλιαν Άντερσον είναι πάντοτε ένα extra bonus για τον τηλεθεατή. Όλοι οι χαρακτήρες του The Great είναι εγωιστικά ανθρώπινοι. Ένα μείγμα αναρχικών που περιφρονούν τη λογική αλλά φοράνε περούκες και χρυσοποίκιλτες τουαλέτες. Ιστορική ακρίβεια; Καμία σχέση. Συναισθηματική ακρίβεια; Ναι.

Μιλάνε τόσο βρώμικα ενώ είναι Ρώσοι αυτοκράτορες. Δεν έχουν καμία σχέση με τη διπλωματία αλλά πυροβολούν όποιον διαφωνεί με την άποψη τους. Μια σειρά γεμάτη ανιστόρητα αστεία. Υπέροχο μέσα στον παραλογισμό του.

Όλα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα στον δωρεάν on demand κατάλογο της COSMOTE TV (COSMOTE TV PLUS).

Να πέσει το βίντεο: