Η BVG, η εταιρεία δημόσιων συγκοινωνιών του Βερολίνου, παρουσίασε ένα εισιτήριο κάννανης. Ναι, είναι και βρώσιμο. 

Σύμφωνα με τη BVG, το εισιτήριο κάνναβης δεν περιέχει απαγορευμένες ουσίες. Πρόκειται για μια κατασκευή από βρώσιμο χαρτί, περιχυμένο με λάδι κάνναβης, από στους σπόρους του φυτού. Η “υπόσχεση” είναι πως “λέγεται πως έχει χαλαρωτικό αποτέλεσμα”.  Να αναφέρουμε επίσης πως το έλαιο κάνναβης που έχει χρησιμοποιείται στα εισιτήρια δεν περιέχει κανναβιδιόλη (CBD) ή τεραϋδροκανναβιόλη (THC).

Τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα μόλις για μια εβδομάδα, με δυο μέρες να απομένουν βασικά, μιας και στις 17 του μήνα σταματά η διάθεσή τους. Η τιμή τους είναι 8,80 ευρώ και ισχύουυν για 24 ώρες. Σε άλλα νέα, αν είσαι στη γερμανική πρωτεύουσα αυτή τη στιγμή, έχεις τα δρομολόγιά σου καλυμμένα. ΟΚ, και τη χαλάρωσή σου. 
Αυτό το τελευταίο δεν το λέμε εμείς, το λέει το διαφημιστικό σποτ του εισιτηρίου. “Μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από άγχος των Χριστουγέννων”.

Η BVG, στο μεταξύ, δεν είναι καινούργια στην αρένα των -ας πούμε- “προκλητικών” διαφημίσεων. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη αξιοποιεί την ιδέα του νέου γερμανικού συνασπισμού πως η Γερμανία θα μπορούσε να είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα νομιμοποιήσει την κάνναβη και θα εξουσιοδοτήσει την πώλησή της για ψυχαγωγικούς σκοπούς. 

“Καθιστούμε πολύ σαφές ότι όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει το εισιτήριο ως πραγματικό εισιτήριο, παρακαλείται να το καταναλώσει μετά το ταξίδι του. Αν είναι δαγκωμένο, δεν είναι πλέον έγκυρο”, διευκρίνησε ο εκπρόσωπος της BVG, Jannes Schwentu. 

Ναι παιδιά, πρώτα κατεβαίνουμε στη στάση μας, μετά τρώμε το εισιτήριο.