Μετά από ενδελεχή έρευνα (ένα σάιτ διάβασα), έμαθα ότι το 50% των Ελλήνων ακούει σε έξι ονόματα: Γιώργος, Νίκος, Κωνσταντίνος, Δημήτρης, Γιάννης και Παναγιώτης. Και αυτό είναι κρίμα. Η ελληνική γλώσσα είναι πλούσια, η μυθολογία μας εκπληκτική και η φαντασία μας αστείρευτη. Με λίγα λόγια, μπορούμε και καλύτερα. Βλέπετε, υπάρχουν ένα σωρό ονόματα που περιμένουν στη γωνία και δεν βλέπουν την ώρα να επιλεχθούν και να ακουστούν. Όχι, δεν μιλάμε μόνο για τα αντρικά, υπάρχουν και γυναικεία ονόματα που μπορούν να προσφέρουν αμέτρητες συγκινήσεις, τόσο στους γονείς όσο και στα παιδιά. Για παράδειγμα, σκεφτήκατε ποτέ να βγάλετε την κόρη σας «Κουζίνα» και όχι Μαρία; Όχι; Κρίμα, οι παιδοψυχολόγοι μόλις έχασαν χρήματα.
Για να σας βοηθήσουμε με την επιλογή ονόματος και γιατί γνωρίζουμε ότι είναι μια δύσκολη διαδικασία, βρήκαμε μερικά από τα πιο περίεργα και αληθινά ονόματα (και την ιστορία πίσω από αυτά) που θα κάνουν τους γείτονες να σκάσουν από το κακό τους. Μπορείτε να κάνετε τη διαφορά, μην το ξεχνάτε αυτό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σκεφτείτε “out of the box”.
Πανσούλα: H Πανσούλα βαρέθηκε να τη φωνάζουν Σούλα και γιατί ήθελε να διαφέρει, κότσαρε ένα «παν» στην αρχή του ονόματός της. Τίποτα το ιδιαίτερο, μια ακόμα μιλένιαλ που θέλει να κάνει τη διαφορά και που αράζει σε καφέ με λευκό εσωτερικό και πολλές χαριτωμένες γλαστρούλες. Στα ροφήματά της προσθέτει γάλα από αρακά γιατί το γάλα καρύδας έγινε της μόδας λόγω του Survivor.
Σκεύος: Το όνομα «Σκεύος» βγαίνει από το «Σκευοφύλαξ» και το «Σκευφύλαξ» βγαίνει από την κουταμάρα που χαρακτηρίζει τον λαό μας. Πιθανότατα ένας απλός φύλακας στάβλου που δεν κατάφερε να γίνει αστυνομικός, έβγαλε το κόμπλεξ του στα μέλη της οικογένειάς του και έδωσε αυτό το όνομα στον γιο του. End of story.
Βασιλοπούλα: Όνομα που ακούς συνήθως στις λαϊκές γειτονιές και αυτό γιατί ο πατέρας, old school τύπος που την έβγαζε μικρός με Σταμάτη Κόκοτα, έριξε την γυναίκα του με το «βασίλισσα θα σε έχω». Πώς λένε την κόρη της Βασίλισσας; Βασιλοπούλα. Τόσο απλό.
Εκδίκηση: Κλασική περίπτωση ανθρώπου που μεγάλωσε με τις ταινίες Kill Bill. Δεν ξεχνάει ποτέ τα παραπτώματα των φίλων της και ζητά συνεχώς εκδίκηση. Της έκλεψες τον αναπτήρα; Θα σου κλέψει την τηλεόραση. Της έκλεψες τον γκόμενο; Μάλλον αύριο θα σε κλαίνε. Το επώνυμό της είναι «Είμαι ψυχικά ασταθής» και φημίζεται για τα αστεία της καθώς όλοι γελάνε (από φόβο).
Κουζίνα: Για αρχή, ντροπή στους γονείς που έβγαλαν «Κουζίνα» το παιδί τους. Προχωράμε. Αυτό το «όνομα» δίνεται συνήθως στα παιδιά που η σύλληψή τους έγινε -μαντέψτε- στην κουζίνα, πάνω στον πάγκο και ενώ οι ερωτευμένοι έχουν ρίξει από την κάψα τους πιάτα, ποτήρια και το μπολάκι με τα φρούτα στο πάτωμα μόνο και μόνο γιατί το είδαν σε κάποια ταινία.
Ωραιοζήλη: Όνομα που δίνουν οι γονείς οι οποίοι ανήκουν στην κατηγορία «έχω το πιο όμορφο παιδί του κόσμου”. Το Ωραιοζήλη, σύμφωνα με τον μύθο, βγήκε μετά από ένα μεγαλοπρεπέστατο «φτου να μην το ματιάσω” που γράφτηκε κάτω από μια ανάρτηση σε κάποια ομάδα του Facebook που απευθύνεται σε γονείς. Φυσικά, το «είναι ωραία και σε ζηλεύουν» που ακούγεται συχνά στα μπαράκια μεταξύ των γυναικών μετά από τα λίγα likes που συγκέντρωσε η φωτογραφία μιας φίλης στο Instagram, έπαιξε και αυτό το ρόλο του.
Τζιβαγιέρα: Κάτι μεταξύ τζίβας, τζιβάνας και τσαγιέρας. Ο δημιουργός του ονόματος προφανώς ακολουθεί έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής, έχει ράστα, ψήφισε ΓΑΠ στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, πίνει τσάι αντί για καφέ και τρέφεται με ρίζες. Μπορεί να τραγουδάει και σε άλογα άλλα δυστυχώς δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί θα έχω πρόβλημα. Φημίζεται για το αριστοτεχνικό του στρίψιμο και τα αργά του αντανακλαστικά.