Γιατί μπορεί να είναι επικίνδυνο ένα εξώφυλλο του TIME; Τι έχει κάνει τόσο σημαντικό ο Έλον Μασκ για τον πλανήτη μας φέτος πέρα από το να τρολάρει άβολα τον 80χρονο Μπέρνι Σάντερνς επειδή ζητά ανακατανομή των εισοδημάτων μέσω της φορολογίας;

https://twitter.com/elonmusk?ref_src=twsrc%5Etfw

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla μάζεψε στη τράπεζα περισσότερα από 118 δις δολάρια κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κάποιοι αυτό το λένε καπιταλισμό και κάποιοι εκμετάλλευση. Εμείς είμαστε με τους δεύτερους. 

https://twitter.com/JoshFergeus/status/1470379549305163784?ref_src=twsrc%5Etfw

Ο Έλον Μασκ, ο Τζεφ Μπέζος, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ κι άλλοι έξι τεχνολογικοί τιτάνες (ανάμεσα τους και οι ιδρυτές Google) κέρδισαν 360 δις δολάρια σύμφωνα με την Washington Post, τους μήνες της καραντίνας. 9 άτομα, οι Βαρόνοι, υπερτετραπλασίασαν την περιουσία τους κι αντάλλασσαν tweets για το ποιος είναι πιο πλούσιος. Χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης. Αλλά με την ενσυναίσθηση δεν γεμίζουν οι τράπεζες μετρητά. Αυτή η συσσώρευση πλούτου συνδέθηκε με την άνοδο της μετοχής των επιχειρήσεων των ανδρών αυτών στα χρηματιστήρια. Η Amazon, η Google, το Facebook και η Microsoft επωφελήθηκαν από την καραντίνα επειδή οι καταναλωτές ψώνιζαν από τα σπίτια τους. Δεν είχαν και άλλη επιλογή. Αυτές οι εταιρείες δημιούργησαν το περιβάλλον της τηλεργασίας και της τηλεκπαίδευσης.

Είναι λαϊκισμός να γράψουμε ότι εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους και καταστράφηκαν οικονομικά; Είναι οι επιχειρηματίες αυτοί τόσο άσεμνα πλούσιοι σε μια περίοδο οικονομικής αιμορραγίας των νοικοκυριών;  Μπορούν αυτοί οι μεγιστάνες να θέσουν σε κίνδυνο την δημοκρατία επειδή μονοπωλούν την παγκόσμια οικονομία;

https://twitter.com/TIME?ref_src=twsrc%5Etfw

Αυτός ο κατασκευασμένος τιμητικός τίτλος του TIME τι ακριβώς γιορτάζει και σε ποιους απευθύνεται; Γιατί να κατασκευάσεις έναν τίτλο για έναν άνθρωπο που χρωστά τα πάντα στην εργασιακή εκμετάλλευση; Γιατί να δημιουργήσεις βασιλιάδες της τεχνολογίας και τέτοιο υλικό αξιακό σύστημα; Ο Έλον Μασκ απαγορεύει τον συνδικαλισμό στους υπαλλήλους του. Αντιμετώπισε δυο αγωγές (εναντίον της Tesla) για (φερόμενο) αχαλίνωτο ρατσισμό και σεξουαλική παρενόχληση.

Μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα από την άλλη καταγγελία, μία δεύτερη υπάλληλος της Tesla κατέθεσε αγωγή εναντίον της εταιρείας για σεξουαλική παρενόχληση και για αντίποινα μετά την καταγγελία της. Στις 18 Νοεμβρίου μια άλλη υπάλληλος της Tesla, η Τζέσικα Μπαράτσα, κατέθεσε αγωγή εναντίον της εταιρείας καταγγέλλοντας διάχυτη σεξουαλική παρενόχληση στο κεντρικό της εργοστάσιο στο Φρίμοντ της Καλιφόρνια. Τον Οκτώβριο, ένας συμβασιούχος Αφροαμερικανός κέρδισε αποζημίωση 137 εκατομμυρίων δολαρίων για ρατσισμό εναντίον του στον χώρο εργασίας του στην Tesla.

Ο κύριος “Υπακούστε, αλλιώς παραιτηθείτε” γιατί είναι πρόσωπο του 2021; Για να επιστρέψουμε στη δουλεία; Μας κρύβουν κάτι; Είναι κατά των κρατικών επιχορηγήσεων για τους εκατομμύρια μαύρους που καταστράφηκαν οικονομικά εξαιτίας της πανδημίας. Υποστηρίζει τον κυβερνήτη του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, που απαγόρευσε τις αμβλώσεις. Πληρώνει τους εργάτες της Tesla πολύ λιγότερο από τον μέσο Αμερικάνο υπάλληλο σε αυτοκινητοβιομηχανία.

https://t.co/fjW0dnlxf2

Και αν θέλετε και μια τελευταία απάντηση στο γιατί είναι αυτός εξώφυλλο της χρονιάς, ιδού: ο συνιδρυτής της Salesforce.com, Μαρκ Μπένιοφ, άλλο καλόπαιδο και μεγιστάνας της τεχνολογίας που είναι –drum roll- επενδυτής της SpaceX, είναι πλέον ο ιδιοκτήτης του περιοδικού TIME. Έγινα αντιληπτή τώρα;