Πέθανε σήμερα στις 3 τα ξημερώματα σε ηλικία 72 ετών ο Γιώργος Τράγκας, μετά τη σκληρή μάχη που εδωσε με τον κορωνοϊό. Ο γνωστός δημοσιογράφος ήταν ανεμβολίαστος και είχε υποκείμενα νοσήματα καθώς ήταν διαβητικός.

Όταν κόλλησε κορωνοϊό τις δύο πρώτες μέρες νοσούσε φυσιολογικά όμως τις επόμενες μέρες υπήρξε ραγδαία επιδείνωση της υγείας του και μεταφέρθηκε όπου και διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Διασωληνωμένος υπέστη έμφραγμα και σοβαρή νεφρική επιπλοκή, από εκεί και μετά η μάχη του Τράγκα με τον Covid χάθηκε.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Σωτηρία»:

«Κατέληξε σήμερα, 14.12.2021, και ώρα 03.10 πρωινή ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας και επικεφαλής του κινήματος ‘’Ελεύθεροι Άνθρωποι’’ σε ΜΕΘ του νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ. Ανεμβολίαστος, εισήχθη με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια, λόγω λοίμωξης covid19 στις 04.12.2021 σε κλινική του νοσοκομείου ‘’Η ΣΩΤΗΡΙΑ’’ ενώ λίγες ώρες αργότερα, λόγω της σοβαρής κατάστασής του διεκομίσθη σε ΜΕΘ του ιδίου νοσοκομείου»

Ο Γιώργος Τράγκας είχε γεννηθεί στις 30 Ιουλίου 1949, στο Μεταξουργείο. Ο πατέρας του εργαζόταν ήταν γνωστός γυναικολόγος της Αθήνας. Ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε τοπικά μέσα από μικρή ηλικία και εργάσθηκε στο περιοδικό Εικόνες της Ελένης Βλάχου, ενώ συνέχισε να εργάζεται στις αθλητικές σελίδες της Μεσημβρινής καλύπτοντας ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Βασικός σταθμός στην πορεία του ήταν η εφημερίδα Βραδυνή, στην οποία και εργάστηκε επί σειρά ετών. Υπήρξε και αστυνομικός ρεπόρτερ επί σειρά ετών, πριν ασχοληθεί με το πολιτικό ρεπορτάζ. Εκτός από δημοσιογράφος, στο χώρο του τύπου είχε διατελέσει και εκδότης των εντύπων «Χώρα», «Crash» και «Ανεξαρτησία» ενώ για 7 χρόνια είχε τη δική του εκπομπή στο Real Fm. Τον Φεβρουάριο του 2021, ο Γιώργος Τράγκας ανακοίνωσε την ίδρυση πολιτικού κόμματος με την επωνυμία «Ελεύθεροι Άνθρωποι». 

Πηγή