Τις συμβουλές που θα έδινε στον 16χρονο εαυτό του αποκάλυψε ο Νικ Κέιβ στην τελευταία του ανάρτηση στο προσωπικό του site, The Red Hand Files, όπως μας πληροφόρησε το NME. Αυτό το ιστολόγιο με την υπέροχη αισθητική -για τον Νικ Κέιβ μιλάμε άλλωστε- έχει κάτι το ιδιαίτερο. Οι θαυμαστές του τεράστιου αυτού καλλιτέχνη κάνουν την ερώτησή τους και αν κάποιος από αυτούς σταθεί τυχερός, λαμβάνει και την αντίστοιχη απάντηση.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Τάια, ενός κοριτσιού 16 ετών που άρχισε πρόσφατα να ασχολείται με το έργο του Νικ Κέιβ. Ποια ήταν η ερώτησή της; Ποια συμβουλή θα έδινε ο Κέιβ στον 16χρονο εαυτό του. «Με ρωτούν συχνά, όμως μου είναι πολύ δύσκολο να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση», έγραψε αρχικά ο καλλιτέχνης «Είμαι στην πραγματικότητα ο 16χρονος εαυτός μου, μόνο κατά μισό αιώνα γηραιότερος. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έτσι όπως κάθομαι αυτή τη στιγμή στο τραπέζι της κουζίνας μου, με τον ήλιο να περνά από το παράθυρο και εμένα να απαντώ στην όμορφη ερώτησή σου, ο γηραιός εαυτός μου σκέφτεται ότι η νεότερη εκδοχή του ήταν κατά βάση πολύ ευτυχισμένη.

«Ενστικτωδώς θέλει να προειδοποιήσει τον 16χρονο εαυτό του να μην κάνει λάθη τα οποία από εμπειρία γνωρίζει ότι θα του προκαλέσουν πόνο. Όμως, ξέρεις, αυτός ο μεγαλύτερος εαυτός μου γνωρίζει από εμπειρία ότι αυτά τα πράγματα που πονούν είναι συχνά και αυτά που δίνουν ουσία και νόημα στη ζωή.

«Ο εαυτός μου σήμερα γνωρίζει ότι τα λάθη της ζωής μας είναι ο τρόπος που η μοίρα μας επιλέγει να βάλει τα θεμέλια ώστε να φέρει τον νεότερο εαυτό μας εκεί που αυτός βρίσκεται σήμερα, στο κατά βάση χαρούμενο μέρος όπου αυτή τη στιγμή κάθομαι, με τον ήλιο να περνά μέσα από το παράθυρό μου, γράφοντας την απάντηση αυτή στην ερώτησή σου. Να έχεις μια υπέροχη ζωή, Τάια, είναι όλη μπροστά σου».