Ο πιο διάσημος πράκτορας όχι μόνο της Βρετανίας αλλά και του κόσμου, θα μπορούσε μελλοντικά να είναι κάποιος που δεν θεωρεί τον εαυτό του ούτε άνδρα ούτε γυναίκα και συνήθως προτιμά να αναφέρεται ως they παρά he ή she, είπε η Μπάρμπαρα Μπρόκολι, παραγωγός του Τζέιμς Μποντ σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Μιλώντας στο podcast Girls On Film για την διαδικασία αντικατάστασης του Ντάνιελ Γκρεγκ που αποχωρεί από τον ρόλο μετά το No Time To Die, η Μπρόκολι έκανε ξεκάθαρο ότι ακόμα και ένα τέτοιο franchise θα μπορούσε κάποτε να συμβαδίσει με την τώρα κοινωνία και το πώς αυτή βλέπει τον κόσμο. Μέχρι να φτάσει εκεί, όμως, θέλει πρώτα να απολαύσει για λίγο ακόμα την παρακαταθήκη του  Γκρεγκ. «Οι άνθρωποι συνέχεια ρωτούν: “Ω, ποιος είναι ο επόμενος Τζέιμς Μποντ;» Είναι σαν να ρωτάς μια νύφη καθώς ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας ποιος θα είναι ο επόμενος σύζυγός της. Δεν θέλω πραγματικά να σκέφτομαι ποιος θα είναι ο επόμενος μέχρι να αναγκαστώ να το κάνω».

 

via GIPHY

Όταν η παρουσιάστρια Άννα Σμιθ ρώτησε την Μπρόκολι αν πιστεύει ότι ο 007 θα είναι άντρας και στο μέλλον, απάντησε: «Το πιστεύω, δε νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε ταινίες όπου γυναίκες υποδύονται άντρες. Πρέπει να κάνουμε περισσότερες ταινίες για τις γυναίκες. Νομίζω ότι ο Μποντ θα είναι άντρας».

Στη σσυνέχεια η Σμιθ ρώτησε για το ποιες είναι οι πιθανότητες να είναι ο  Τζέιμς Μποντ non-binary. «Ποιος ξέρει; Δηλαδή, νομίζω ότι είναι ανοιχτό. Πρέπει απλώς να βρούμε τον κατάλληλο ηθοποιό». Η Μπρόκολι, η οποία παίρνει τις αποφάσεις για το franchise του 007, είπε επίσης ότι ο επόμενος Μποντ μπορεί να μην είναι λευκός, προσθέτοντας: «Θέλουμε ο ηθοποιός να είναι Βρετανό και ένας Βρετανός, όπως ξέρουμε, μπορεί να είναι πολλά πράγματα». Ίντρις Έλμπα, ακούς;