Θα το έχεις καταλάβει ότι στο Provocateur μάς αρέσει το σινεμά. Παθιαζόμαστε με τις ταινίες, είτε μιλάμε για ελληνικές είτε για ξένες. Και τις σειρές λατρεύουμε, αλλά για αυτές έχουμε τη Ζωή.

Αλλά αν κάτι μας εντυπωσιάζει είναι όλα αυτά τα trivia που υπάρχουν στις ταινίες. Ορισμένα προέκυψαν συνειδητά και με πρόθεση των δημιουργών να κρύψουν καλά αυτά τα σινεφιλικά easter eggs προκειμένου να τα ανακαλύψουν οι πολύ φανατικοί μιας ταινίας, ενώ άλλα ήταν αποτέλεσμα τύχης, σύμπτωσης και έγιναν γνωστά επειδή κάποιος πολύ παρατηρητικός τα εντόπισε, τα έψαξε, διασταύρωσε πληροφορίες και τα μοιράστηκε μαζί μας.

Είτε ήταν τυχαία είτε όχι, ο θαυμασμός είναι απεριόριστος για όλους αυτούς τους σινεφίλ και τα nerds που τρώνε τα μάτια τους σε κάθε καρέ ή τσεκάρουν μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια τους τίτλους. Αντιλαμβάνεσαι, λοιπόν, πόσο μας αρέσει να σκρολάρουμε στα υπέροχα tweets του @moviedetail. Μαζί με μας το ίδιο κάνει και το Bored Panda. Βρήκαμε λοιπόν χχ λεπτομέρειες που μας έκαψαν το κεφάλι.

  1. Η διαφημιστική πινακίδα στο Justice League

Υπάρχει ένα πλάνο όπου δεσπόζει μια μεγάλη διαφημιστική πινακίδα η οποία προβάλλει τo Αμερικανικό Ίδρυμα Πρόληψης Αυτοκτονιών με το μότο «You are not Alone». Η αναφορά δεν είναι τυχαία. Η ταινία είναι αφιερωμένη στη μνήμη της κόρης του σκηνοθέτη της ταινίας, Ζακ Σνάιντερ, η οποία έδωσε τέλος στη ζωή της το 2017.

Interesting-Movies-Details-Facts

 

  1. Η Ούμα Θέρμαν αποκάλυψε την πλοκή του Kill Bill στο Pulp Fiction

Θα φανταζόσουν ποτέ ότι η βασική πλοκή για το Kill Bill είχε παρουσιαστεί στο μονόλογο της Μία στο εστιατόριο; Ο Ταραντίνο όμως το θεώρησε εξαιρετική ιδέα, παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει σε 9 χρόνια από την κυκλοφορία του του Pulp Fiction θα έβγαινε και το πρώτο μέρος του Kill Bill. Η Ούμα Θέρμαν μιλάει για τη Fox Force και περιγράφει σχεδόν κάθε χαρακτήρα των Deadly Vipers, της ομάδας δολοφόνων που ενεργούσε υπό την ηγεσία του Bill. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν φυσικά και ο χαρακτήρας της νύφης που υποδύθηκε η ίδια. Ντάξει, δεν κρατούσε μαχαίρι, αλλά ένα υπέροχο Χατόρι Χάντζο.  Φλυαρίσαμε, να πέσει το πλάνο:

Interesting-Movies-Details-Facts

  1. H σκιά από τα γυαλιά της Μισέλ Φάιφερ σχηματίζει τη μορφή της Catwoman

Τι σκάρωσε ο Τιμ Μπάρτον; Μια βωβή προοικονομία για τη μεταμόρφωση της Σελίνα σε Catwoman. Από τις ζακέτες στο μαύρο λάτεξ ένας σωστός φωτισμός δρόμος.

Interesting-Movies-Details-Facts

  1. Στον καθρέφτη του Joker σχηματίζεται το πρόσωπο του Batman

Και άντε να μας πείσεις ότι δεν το είχε προσέξει ο Τοντ Φίλιπς και δεν σκέφτηκε να κάνει κάτι παρόμοιο στον δικό του Joker. Με τη διαφορά ότι εδώ ο ήρωας του αντικρύζει την νέμεση του.

Interesting-Movies-Details-Facts

  1. Στα Παράσιτα ο Σονγκ Κανγκ Χο δέχεται μαθήματα υποκριτικής

Ναι, υπερβολικά εξειδικευμένο αλλά έχει την πλάκα του. Ο Σονγκ Κανγκ Χο είναι ένας από τους καλύτερους Νοτιοκορεάτες ηθοποιούς και υποδύεται τον πατέρα της φτωχής οικογένειας στα Παράσιτα. Παρόλα αυτά, για τις ανάγκες της πλοκής της ταινίας, ο ήρωας του δέχεται μαθήματα υποκριτικής από τον γιο του. Μπήκε επίτηδες αυτή η σκηνή, σαν μια μορφή εσωτερικού αστείου που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Interesting-Movies-Details-Facts

  1. Η μικρή κίνηση του Κρίστοφ Βαλτς στο «Άδωξοι Μπάσταρδη»

Στη μεγαλειώδη του ερμηνεία ως Συνταγματάρχης Λάντα, ο Βαλτς πιάνει ελαφρά τον καρπό των κοριτσιών της οικογένειας Λα Παντίτ. Ο λόγος που το κάνει είναι για να τσεκάρει τους σφυγμούς τους. Αν κάποια λέει ψέματα θα έχει υψηλούς.

Interesting-Movies-Details-Facts

  1. Μια εμβληματική ατάκα στο Ηλίθιος και Πανηλίθιος δεν υπήρχε στο σενάριο

«Βig Gulps, huh?». Δύο λέξεις και ένα επιφώνημα σπάνια έχουν γεννήσει τόσο γέλιο. Η ατάκα έμεινε και έχει κερδίσει την ιντερνετική αθανασία μέσα από εκατομμύρια memes και gifs. Κι όμως, δεν υπήρχε στο σενάριο. Η αυτοσχεδιαστική δεινότητα του Κάρεϊ είναι γνωστή και την επιστράτευσε σε αυτή την περίπτωση. Οι δύο τύποι στους οποίους απευθύνεται δεν ήταν κομπάρσοι. Βρέθηκαν τυχαία στην τοποθεσία και χάζευαν τα γυρίσματα. Ο σκηνοθέτης Πίτερ Φαρέλι αποφάσισε να τους χρησιμοποιήσει. Ο Κάρεϊ δεν είχε ιδέα τι θα τους πει και εκείνοι τι ακούσουν. Έριξε την ατάκα, περίμενε μάταια για απάντηση και αποχώρησε.

Interesting-Movies-Details-Facts

  1. Το πιο άκυρο credit στο Pulp Fiction

Ξανά Ταραντίνο και δεν θα είναι η τελευταία αναφορά στη λίστα. Pulp Fiction, σκηνή ληστείας στο Diner. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος λέει στους ληστές «Δεν είμαι ήρωας, είμαι απλώς μια καφετέρια». Και ως «καφετέρια» αναφέρεται ο ρόλος του Ρόμπερτ Ρουθ στους τίτλους τέλους.

Interesting-Movies-Details-Facts

  1. Ο Κένεθ Μπράνα μιλούσε όντως ανάποδα στο Tenet

Απλός, λιτός, απέριττος Μπράνα. Ένας μικρός θεούλης που προτίμησε να μιλά ανάποδα στοTenet από να χρησιμοποιηθεί εφέ προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι πιο φυσικό.

Interesting-Movies-Details-Facts

10. Ο Νόλαν καλλιέργησε 2 τετραγωνικά χιλιόμετρα καλαμπόκι στο Interstellar

Χρειαζόταν εκτάσεις με καλαμπόκι, αλλά δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει εφέ. Καλλιέργησε τις δικές του. Και το καλαμπόκι που παράχθηκε το πούλησε και τα έσοδα πήγαν στον προϋπολογισμό της ταινίας.

Interesting-Movies-Details-Facts

10+1 Το κοστούμι του Django στην τελευταία σκηνή

Ναι, είναι το ίδιο με εκείνο που φορούσε νωρίτερα ο «μεσιέ» Κάλβιν Κάντι. Ιδανική επιλογή πριν η Κάντιλαντ γίνει στάχτη και μπούρμπερη.

Interesting-Movies-Details-Facts