Μαζί με τον  COVID-19 ανακαλύψαμε μια άλλη πανδημία,  μια επιδημία μοναξιάς. Μια έκθεση από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ανέφερε ότι η  πανδημία έχει κάνει πιο μεγάλο το αποτύπωμα της μοναξιάς στον ψυχισμό μας. Τι λέει; Αυτή τη στιγμή, το 36% όλων των Αμερικανών, το 61% των οποίων είναι νέοι ενήλικες, αισθάνεται “σοβαρή μοναξιά”. Υποφέρουν. Μόνοι τους.

https://t.co/8uJ4IsmSpi

Και φυσικά, είδαμε και στα λήμματα τι σημαίνει έμπρακτα αυτό το στατιστικό συμπέρασμα. Κατάχρηση ουσιών. Επίσης, ένας καλός τρόπος να καταλάβεις αν μια κοινωνία είναι χαρούμενη είναι οι αριθμοί. Και εμείς βλέπουμε αύξηση των καρδιακών παθήσεων και της ενδοοικογενειακής κακοποίησης. Είμαστε -απειλητικά-  δυστυχισμένοι. Πόσες γυναικοκτονίες θα είναι αρκετές για να το αντιληφθούμε αυτό;

Μπορεί η διαπροσωπική αφή να είναι θεραπευτική για όλους; Οι ψυχολόγοι και οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η σωματική επαφή μπορεί να μειώσει το άγχος, την αρτηριακή πίεση και να ενθαρρύνει τα θετικά συναισθήματα, αλλά συνήθως θα πρέπει να προέρχεται από κάποιον οικείο. Η ενσυναίσθηση και ο άνευ όρων σεβασμός μπορεί να είναι εξαιρετικά θεραπευτικός για μερικούς ανθρώπους.

Αν οι άνθρωποι δεν παίρνουν το οικείο άγγιγμα που ποθούν στις σχέσεις ή το άγγιγμα έρχεται με τη μορφή κακοποίησης, υπάρχει χώρος για υπηρεσία που προσφέρει αγκαλιές; Μάλλον, ναι. Δείτε αυτό το βίντεο στο TikTok.

Σε μια τυπική συνεδρία αγκαλιάς:  Πριν από οποιαδήποτε αγκαλιά ή άγγιγμα,  ο θεραπευόμενος μιλάει για το πώς αισθάνεται και ποια είναι τα όριά του. Στη συνέχεια, μπορεί να επιλέξει ένα άνετο μέρος για να αγκαλιαστούν, είτε είναι σε καναπέ, στο κρεβάτι βλέποντας μια ταινία είτε ξαπλωμένοι ενώ ακούτε μουσική. Μπορούν να μιλήσουν ή να παραμείνουν σιωπηλοί εφόσον ταιριάζει με τις ανάγκη του. Πριν συναντηθεί κανείς αυτοπροσώπως με τον cuddlist, είχε ορίσει μια συνεδρία διαβούλευσης 30 λεπτών μέσω zoom για να αξιολογήσει τη συμβατότητα. Στην αρχή της πρώτης προσωπικής συνεδρίας, συνομιλούν και επιβεβαιώνουν τα όρια και τις ανάγκες, γεγονός που θα μπορούσε να διευκολύνει τα θετικά συναισθήματα κατά τη διάρκεια της συνεδρίας αγκαλιάς.

Η έρευνα δείχνει ότι η οξυτοκίνη, η “ορμόνη της αγάπης” που συνδέεται με ζεστά συναισθήματα εγγύτητας με τους άλλους, απελευθερώνεται μόνο μέσω σωματικής επαφής όταν θεωρείται ευπρόσδεκτη ή θετική.

@chicagocuddletherapy

first session #cuddlist #procuddler #professionalcuddler #chicagocuddletherapy #cuddlekeeley #cuddletherapy #BoseAllOut

♬ Coffee Shop – Ben Everman