Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Σοφία Μπεκατώρου και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας, ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν το #MeNow_MeToo. Γιατί; Γιατί είναι «το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για κάθε επιζών άτομο που επιλέγει να μιλήσει, είναι να σταθούμε δίπλα του, άρα και απέναντι σε κάθε σεξιστή ή βιαστή που θα επιχειρήσει να επιρρίψει σε εκείνο την ευθύνη, να το διαψεύσει, να το αμφισβητήσει ή να το καταδιώξει.

Η Σοφία Μπεκατώρου, μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram, τονίζει ότι είναι ανάγκη να δράσουμε όλοι μαζί διότι το πρόκειται για ένα εγχείρημα που για να πετύχει, θέλει τη μαζική συμμετοχή μας.

Χρειάζεται:

-να περιγράψουμε τα τραυματικά βιώματά μας
-να ονομάσουμε όσους επέλεξαν ή επιλέγουν να μας κακοποιούν, να μας παρενοχλούν και να μας φέρονται σεξιστικά αλλά και τα πλαίσια που επιλέγουν να το ανέχονται, να το παραβλέπουν ή και να το ενθαρρύνουν, σιωπώντας, αδιαφορώντας, ακόμα και συγκαλύπτοντας.
-να επιλέξουμε να στηρίξουμε έμπρακτα όσες είναι ήδη έτοιμες να καταγγείλουν, αλλά και εκείνες που ακόμα προσπαθούν να απαλλαχθούν από την ντροπή, την ενοχή και το φόβο που εμείς, η κοινωνία, έχουμε φροντίσει να καλλιεργήσουμε σε εκείνες και όχι στους δράστες.

«Όλες μας, από την παιδική μας ηλικία, έχουμε εμπειρίες όπου μας φέρθηκαν σεξιστικά, μας παρενόχλησαν σεξουαλικά και/ή μας κακοποίησαν σεξουαλικά. Συνέβαινε πάντα. θα το πούμε όσες είμαστε μεγαλύτερες. Συμβαίνει ακόμα. θα το πούμε όσες είμαστε νεαρότερες. Συνέβαινε και συμβαίνει παντού. θα το πούμε όσες το ζήσαμε στην οικογένειά μας, στο σχολείο μας, στους χώρους της εργασίας, της άθλησης, της διασκέδασής μας, στο ιατρείο, στο νοσοκομείο, στην εκκλησία, στους δρόμους».

Μάθε περισσότερα εδώ