Η τυπική παραγγελία του πρωινού μας καφέ άλλαξε σήμερα. Τετραπλή δόση ζητήσαμε κυρίες και κύριοι. Αν υποθέσουμε πως σας αφορά αυτή η πληροφορία (ξέρουμε πως δεν), θα ρωτήσετε γιατί. Γιατί, παρακολουθήσαμε τη συνέντευξη του Σταμάτη Γαρδέλη στο “Πρωινό”, μετά την οικειοθελή αποχώρησή του από τη Φάρμα. 

Είχαμε πιει καφέ και το πρωί, αλλά προφανώς δεν ήταν αρκετός. Δεν καταλάβαμε τίποτα. Προσπαθήσαμε. Ξαναπροσπαθήσαμε. Πήγαμε για τετραπλή δόση. Ίσως ξαναδοκιμάσουμε σε λίγο. Σε κάθε περίπτωση, ο Γαρδέλης πήγε στην εκπομπή με τα “σκονάκια” του, για να θυμάται τι θέλει να πει. Ίσως, λέμε ίσως, αν διαβάζαμε τα σκονάκια, καταλαβαίναμε. 

Δεν είναι δωδεκαθεϊστής, έχει τον προσωπικό του πνευματικό στο Άγιον Όρος. Βεβαίως. 

https://twitter.com/hashtag/ToPrwino?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Στην εκπομπή, ο ηθοποιός κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούσαν τις επικλήσεις του στον Δία, αλλά και το σχόλιο που έκανε, λέγοντας πως “Έλληνες δεν είναι αυτοι που ζουν εδώ, Έλληνες είναι αυτοί που έχουν ρίζες εδώ”, κάνοντας μια συμπαίκτριά του να κλάψει. Όχι από συγκίνηση. 
Το τουλάχιστον αμήχανο αυτό τηλεοπτικό στιγμιότυπο σχολίασε ο Αντώνης Κανάκης, στον αέρα της εκπομπής “Ράδιο Αρβύλα“, λέγοντας: «Ο καθένας ό,τι κατεβάζει η κούτρα του και η καζάνα λέει, κλαίει το κοριτσάκι και όλο αυτό βγαίνει στην τηλεόραση. Στη ψυχαγωγική τηλεόραση. Η ψυχαγωγική τηλεόραση σε αυτή τη χώρα έχει παράδοση να εκπέμπει τέτοιου είδους ανοησίες. Όσο και να λέμε ότι ωριμάζουν τα πράγματα, συνεχίζουμε ακάθεκτοι».

“Έγινε το φιλήδονο λουτρό και επικεντρωθήκαμε όλοι στα μέζεα”

https://twitter.com/hashtag/toprwino?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Μετά από αυτό, εύλογα (καλά, όχι) θα μπορούσε κανείς να περιμένει τον Σταμάτη Γαρδέλη να απαντήσει με σαφήνεια για το περιστατικό. Καλή τύχη με αυτό, μιας και ο Σταμάτης Γαρδέλης αποφάσισε να συνθέσει προτάσεις με λέξεις άσχετες μεταξύ τους, βγάζοντας μηδενικό νόημα. Κατά τα άλλα, έδωσε τη δική του εξήγηση για τα πεσμένα νούμερα της Φάρμας, λέγοντας πως φταίνε “τα φιλήδονα λουτρά” και τα “μέζεα”. 

Φτιάξε καφέ και δες τη συνέντευξη εδώ. Δεν θα βοηθήσει, αλλά ΟΚ, ποτέ δεν είναι κακή ιδέα ένας καφές.