Raw ενέργεια, αρκετό eye liner, glitter και ένα live που με τη βοήθεια μιας αόρατης χρονομηχανής, θα μας γυρίσει πίσω στο χρόνο και σε μια ατμόσφαιρα που μάλλον θα σου θυμίσει κάποιο underground club της Αγγλίας του ’70. Ο ελληνοαγγλικής καταγωγής singer και songwriter, D3lta, που μας συστήθηκε με το Hypocrites και το Hey You, θα ανέβει στη σκηνή του six d.o.g.s. για μία απολαυστική εμφάνιση την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου και μαζί του φέρνει το performance σε στυλ Iggy Pop, την ελευθερία του Bowie, τον αυθορμητισμό των Maneskin και την ειλικρίνεια της Billie Eilish.

Πριν όμως φορέσει τα καλά του, ζεστάνει τη φωνή του και απελευθερώσει την ενέργεια που κρύβει μέσα του, ο  D3lta μίλησε στο Provocateur για τους δίσκους που χάραξαν την μέχρι τώρα μουσική του διαδρομή ή όπως είπε ο ίδιος, πάτησαν τον διακόπτη για το απαραίτητο «life changing moment» στη ζωή ενός καλλιτέχνη. Ναι, φυσικά και βρίσκουμε στις επιλογές του τον David Bowie, δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά.

The man who sold the world – David Bowie

Bowie! Δεν ξέρεις ποιον δίσκο του να πρωτοδιαλέξεις.  Ο συγκεκριμένος όμως δίσκος ήταν για μένα καθοριστικός, επειδή τότε ο Bowie ξεκίνησε να γίνεται περισσότερο story teller, και να εντάσσει την εμφάνιση του ως αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του τραγουδιού. Life Changing moment, η στιγμή που έκανα και εγώ αυτήν τη συνειδητοποίηση. Επίσης έχει το Τhe man who sold the world. Τι άλλο να πει κανείς?

Grace – Jeff Buckley

Με διαφορά ο αγαπημένος μου δίσκος του Jeff Buckley, κυρίως επειδή είναι τόσο raw ο ήχος του. Δεν ξέρω από που να πρωτοξεκινήσω. Έχει μια από τις καλύτερες διασκευές της ιστορίας – Hellelujah, που έγινε και σε ένα take! Είναι τόσο καλός κιθαρίστας που κάθε νότα σε καθηλώνει και είναι τόσο άρτια παιγμένη. Η φωνή του είναι πάντα εκφραστική και δεν μπορεί να μη σε συγκινήσει. Αγαπημένο τραγούδι του δίσκου το Lover You Should’ve Come Over. Όπως λέει και στην ταινία Almost Famous, “άκου αυτό τον δίσκο με ένα κερί αναμμένο και θα δεις όλο σου το μέλλον”.

A Night At The Opera – Queen

Ίσως ο πιο εμπνευσμένος δίσκος που έχω ακούσει ποτέ. Κάθε λέξη σε κάθε τραγούδι, κάθε intro και outro μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν πηγή έμπνευσης για ολόκληρα τραγούδια. Το Bohemian Rhapsody είναι τόσο όμορφο, βαθύ και αληθινό. Τα φωνητικά, το performance του Mercury – Nothing really matters, nothing really matters to me. Δεν νομίζω πως περιγράφονται τέτοιοι δίσκοι, απλά πρέπει κανείς να βιώσει την εμπειρία. Έχει κάτι να πει για τον καθένα.

Voulez Vouz – ABBA

Αυτός ήταν ο αγαπημένος δίσκος της μητέρας μου, όταν ήμουν μικρός και τον έβαζε συνέχεια στο σπίτι και κάθε φορά που πηγαίναμε στην Αγγλία βλέπαμε το Mamma Mia musical. Δεν είχα λοιπόν ιδιαίτερη επιλογή στο αν θα λατρέψω τους ABBA! Έχουν τόσο ωραίο vibe και αυτός ο δίσκος είναι γεμάτος αναμνήσεις ατελείωτου χορού στο σπίτι.

AM – Arctic Monkeys

Δεν θα μπορούσα να επιλέξω αγαπημένους δίσκους και να μην συμπεριλάβω τους Arctic Monkeys. Αυτός ο δίσκος είναι ο πρώτος στην ενήλικη ζωή μου που περίμενα να βγει, τον είχα προ παραγγείλει σε βινύλιο. Μόλις ήρθε καθίσαμε με φίλους γύρω από το πικαπ και τον ακούσαμε. Σε βάζει σε έναν άλλο κόσμο, σε μια cool παρέα που και απλά θες να δυναμώσεις τη μουσική και να πας βόλτα με το αυτοκίνητο. Δεν υπάρχει στιγμή στον δίσκο που να μην σε μαγνητίζει.