Αν το Get Out είναι από τις ταινίες που εύχεσαι να μην είχες δει, για να μπορέσεις να την ξαναδείς για πρώτη φορά (μπερδεύτηκες, ξέρουμε), αυτό το κείμενο θα σε κάνει να χαμογελάσεις. Η ταινία χαρακτηρίστηκε και επίσημα ως το “καλύτερο” σενάριο του 21ου αιώνα ως τώρα. 

Το Get Out, το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Jordan Peele κυκλοφόρησε το 2017 και του χάρισε Όσκαρ Σεναρίου. Όχι άδικα, προφανώς. Το Get Out είναι μια από τις ταινίες που έκαναν κοινωνικό σχολιασμό με πραγματικά ευφυή τρόπο. Μαζί με το σενάριο, βραβεύτηκε με Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού ο πρωταγωνιστής, Daniel Kaluuya

Τώρα, το Get Out κέρδισε την πρώτη θέση στη λίστα των Writers Guild America (WGA), με τα καλύτερα σενάρια αυτού του αιώνα, ως τώρα, η οποία δημοσιεύθηκε στις 6 Δεκεμβρίου. 

Ο σχολιασμός του Peele τον ρατσισμό, τα microaggressions και τον φιλελευθερισμό των λευκών Αμερικανών ήταν τόσο the point, που το UCLA δημιούργησε ολόκληρο μάθημα για αυτό. 

Σε ό,τι αφορά τη λίστα του WGA με τα 10 καλύτερα σενάρια του 21ου αιώνα, πρέπει να ξέρεις πως υπάρχουν και κάποιες άλλες αγαπημένες ταινίες, που ακόμα και σήμερα δεν έχουμε ξεπεράσει. Όχι ότι σκοπεύαμε βέβαια. Τα Παράσιτα, το Social Network, το Moonlight, το There Will Be Blood και η Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού είναι μερικές από αυτές. 

Στο μεταξύ, αν για κάποιο παράξενο λόγο, δεν έχεις δει ακόμα το Get Out, δες αυτό το trailer και μετά απλώς πάτα το Play. Αυτό που χρειάζεται να ξέρεις είναι πως ο Chris, ένας μαύρος άντρας, επισκέπτεται την οικογένεια της λευκής κοπέλας του, για να συνειδητοποιήσει πως ο ρατσισμός μπορεί να πάρει παρανοϊκές, μεταφυσικές διαστάσεις. 

Μας ευχαριστείς αργότερα.