Όταν βλέπετε ένα οποιοδήποτε άτομο σε μια φωτογραφία που τραβήχτηκε τυχαία στον δρόμο, είναι απόλυτα φυσικό να σκεφτείτε τι να κάνει σήμερα, αν ζει, τι έχει αλλάξει και πώς μοιάζει μετά από τόσα χρόνια. Τις περισσότερες φορές, όμως, μένουμε με αυτή την απορία καθώς κανείς δεν αναζήτησε την τύχη του. Ο φωτογράφος Κρις Πορζ, δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία και μας δίνει επιτέλους την απάντηση μέσα από το βιβλίο του με τον τίτλο Reunions.

Με τις φωτογραφίες του σε στιλ «τότε και τώρα» και με τα πορτρέτα των ανθρώπων που τραβήχτηκαν για πρώτη φορά πριν από δεκαετίες, βλέπουμε στην ουσία μια αναδημιουργία των τότε καταστάσεων. Οι εικόνες αυτές, αναμφίβολα, δείχνουν το πώς μας αλλάζει ο χρόνος, αλλά αποτυπώνουν επίσης τη διατήρηση πολλών σχέσεων όλα αυτά τα χρόνια.

Το Reunions ξεκίνησε όταν ο Πορζ  έδωσε μια συνέντευξη στο ραδιόφωνο. Ενώ συζητούσε για μία από τις φωτογραφίες του που τραβήχτηκαν τη δεκαετία του 1980, ένας ακροατής είδε τη φωτογραφία για την οποία μιλούσε -μια εικόνα ενός ζευγαριού που φιλιόταν σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό- και αναγνώρισε τον άνδρα ως αδελφό του. Αυτή ήταν η αφορμή για να αρχίσει να να δουλεύει ακόμα πιο σκληρά και να βρίσκει περισσότερα από τα πρώην «μοντέλα» του.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φυσικά, έκαναν το έργο του πιο εύκολο και μέχρι το 2016 είχε συγκεντρώσει 134 φωτογραφίες, με το concept της επανασύνδεσης να μας γεμίζει με την πιο όμορφη μελαγχολία.