H 15 γυναικοκοτνία από την αρχή της χρονίας συνέβη στο Βλαχιώτη Λακωνίας, όπου άνδρας έπνιξε τη συζυγό του και στη συνέχεια ειδοποίησε την Αστυνομία,  Η αστυνομία έφτασε στο σπίτι και διαπίστωσε πως η γυναίκα δεν είχε τις αισθήσεις της. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της περιοχής όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Σύμφωνα με πληρφορίες της ΕΡΤ, ο δράστης είναι 40 ετών και το θύμα 36. Όπως προκύπτει από το έως τώρα ρεπορτάζ, ο 36χρονος γυναικοκτόνος φέρεται να δήλωσε στους αστυνομιούς ότι έπνιξε τη γυναίκα του ύστερα από έντονη λογομαχία.

Όπως αναφέρει στο iefimerida ο πρόεδρος της κοινότητας στην περιοχη, Ιωάννης Κουτσοθοδωρής: 
«Ζούσαν στην περιοχή τα τελευταία 3 με 4 χρόνια. Ήταν μια ήσυχη οικογένεια. Είχαν δύο αγοράκια. Εχθές το βράδυ λίγο πριν από τα μεσάνυχτα έγινε ότι έγινε. Ο ίδιος τηλεφώνησε στην αστυνομία και είπε «Ελάτε υπάρχει μια πνιγμένη γυναίκα». Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί ομολόγησε και τους είπε: «Εγώ το έκανα». Στην περιοχή δεν έχουν πολλούς συγγενείς. Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι», σημείωσε χαρακτηριστικά για το ζευγάρι με καταγωγή από την Αλβανία.

 

Υπενθυμίζεται ότι και σε αυτή την περίπτωση γυναικοκτονίας ο δράστης ακολουθεί τη “συμβουλή” του ευρισκόμενου σε διαθεσιμότα συνδικαλιστη της ΕΛΑΣ Σταύρου Μπαλάσκα, ο οποίος με αφορμή τη γυναικοκτονία της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά τον περασμένο Μάιο, είχε δηλώσει ότι  ο γυναικοκοτόνος, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, “ήταν βλάκας” διότι θα μπορούσε να  είχε ειδοποιήσε “εξαρχής την αστυνομία και να επικαλούνταν “βρασμό ψυχής” και “πρότερο έντιμο βίο” και θα πήγαινε πέντε-έξι χρόνια φυλακή”.