Σε λίγες μέρες από τώρα, όσοι πάρταραν με την ψυχή τους στα κλαμπ του Βερολίνου, θα στέκονται όρθιοι, ακίνητοι και με ένα ποτό στο χέρι θα συζητούν για το πόσο ακριβό είναι ένα μπουκαλάκι νερού συγκριτικά με ένα κουτάκι μπίρας. Είστε σίγουροι ότι θέλετε να ταξιδέψετε στο Βερολίνο και να πάρετε μέρος στη φημισμένη του νυχτερινή ζωή;

Από την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, με κάθε επισημότητα πια, οι Βερολινέζοι δεν θα επιτρέπεται πλέον να χορεύουν σε νυχτερινά κέντρα. Σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί η μετάδοση της COVID και η εξάπλωσης της παραλλαγής Omicron, η Γερουσία του Βερολίνου επιβάλλει την απαγόρευση του χορού μέσα σε νυχτερινά κέντρα και επιβάλλει αυστηρούς περιορισμούς στις μεγάλες εκδηλώσεις. Τέλος τα techno πάρτι που ξέραμε, τουλάχιστον για την ώρα. Βέβαια, μπορεί να ζήσετε λίγη από την μαγεία του Βερολίνου και των ξακουστών πάρτι, εδώ.

via GIPHY

Τα νέα έφτασαν στα αφτιά όλων μετά την ανακοίνωση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας όταν και αυτή γνωστοποίησε ότι όλα τα νυχτερινά κέντρα σε περιοχές με υψηλά ποσοστά μόλυνσης πρέπει να κλείσουν. Καθώς η απαγόρευση ισχύει νομικά μόνο από την επόμενη εβδομάδα, τα κλαμπ επιτρέπεται να ανοίξουν αυτό το Σαββατοκύριακο με 50% χωρητικότητα.

«Δεν χρειάζεται πολλή φαντασία για να καταλάβεις ότι δεν μπορείς να επιβάλεις απαγόρευση χορού σε υπόγεια πάρτι και στα σπίτια», δήλωσε ο ο Lutz Leichsenring της Clubcommission Berlin στο RA, που είναι κάτι σαν πρόεδρος των κλαμπερς. «Δεν είπαν τίποτα για τεστ PCR, δεν ανέφεραν κανένα στοιχείο σχετικά με το επίπεδο των λοιμώξεων που έχουν εκχωρηθεί σε συλλόγους που να δικαιολογούν τέτοιους τεράστιους περιορισμούς».

Χωρίς να γνωρίζει κανείς την ημερομηνία λήξης αυτής της περίεργης απαγόρευσης, φαίνεται ότι αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι ο Τελευταίος Χορός για τους κατοίκους του Βερολίνου αλλά και των τουριστών.