Το “The Shrink Next Door” είναι μίνι σειρά της Apple TV+ και βασίζεται στο ομώνυμο– καταπληκτικό- podcast που διερευνά την σχέση μεταξύ του ασθενούς Martin Markowitz και του ψυχοθεραπευτή του Dr Isaac Herschkopf. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε τον Πολ Ραντ και τον Γουίλ Φέρελ.

Η σειρά δημιουργήθηκε από την Georgia Pritchett του Succession και ακολουθεί την διαδρομή του Νεοϋορκέζου επιχειρηματία υφασμάτων Μάρτι από μπερδεμένο 30αρη με κρίσεις πανικού σε χειραγωγούμενο ασθενή του Άικ. Ο ψυχαναλυτής του θα τον απομονώσει από την οικογένεια του και τους φίλους του και θα τον «αναγκάσει» να χρηματοδοτεί το λαμπερό τρόπο ζωής του. Ουσιαστικά ανέλαβε τη διαχείριση της ζωής του ασθενούς του.

ΣΤΟ (καλύτερο από τη σειρά) podcast μαθαίνουμε ότι τη γνωριμία των δυο ανδρών την έκανε ο ραβίνος του Μάρτι, του εκατομμυριούχου 30χρονου ιδιοκτήτη της Associated Fabrics. Ήταν 1981 και ο Μάρτι αισθανόταν καταβεβλημένος από τις νέες του ευθύνες στην οικογενειακή επιχείρηση, τον χωρισμό με την αρραβωνιαστικιά του και το θάνατο του πατέρα του. Άρχισε να βλέπει τον Herschkopf  τρεις φορές την εβδομάδα και για δυο χρόνια ο θεραπευτής του έριχνε αλάτι στις πληγές του.

Εκείνος τον έπεισε να απολύσει την ίδια του την αδελφή και να την αποκληρώσει. Και να συμπεριλάβει στη διαθήκη του τη σύζυγό του Μπέκι και να τον καταχωρίσει ως συνδικαιούχο του τραπεζικού του λογαριασμού με 2.5 εκατομμύρια δολάρια. Ο ψυχοθεραπευτής του δεν του επέτρεψε να έχε κοπέλα και τον έπεισε ότι ο μόνος που πραγματικά τον νοιάζεται είναι ο ίδιος. Το 1986 τον έπεισε να του αγοράσει σπίτι. Το podcast του 2019 μιλάει και με άλλους ασθενείς του Herschkopf  που επίσης χειραγωγήθηκαν. Μετά τη δημοσίευση το Υπουργείο Υγείας της Νέας Υόρκης ξεκίνησε έρευνα εναντίον του και τον Απρίλιο του 2021 η ιατρική του άδεια ανακλήθηκε. Ο 70χρονος κρίθηκε ένοχος για ηθική ακαταλληλότητα μεταξύ άλλων 15 κατηγοριών. Ωστόσο είπε στους New York Times ότι σχεδιάζει να ασκήσει έφεση.

Σειρές που βασίστηκαν σε podcasts

https://twitter.com/hashtag/spotifywrapped2021?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Lore

Η Lore είναι μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά τρόμου από τον δημιουργό του podcast με το ίδιο όνομα, Aaron Mahnke. To 2017 το είδαμε στο Amazon Prime Video.

https://twitter.com/hashtag/DirtyJohn?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Dirty John

Το podcast που δημιούργησαν το Wondery και οι Los Angeles Times για την πραγματική ιστορία της διακοσμήτριας εσωτερικών χώρων Debra Newell που συνειδητοποίησε ότι ο σύζυγός της John Meehan δεν ήταν αυτός που φανταζόταν. Προβλήθηκε το 2018 στο Bravo κι αργότερα στο Netflix.

https://twitter.com/FacebookWatch?ref_src=twsrc%5Etfw

Limetown

Το podcast της δημοσιογράφου Lisa Haddock που ερευνά την εξαφάνιση μιας ολόκληρης πόλης 300 ατόμων. Έκανε το ντεμπούτο του ως διαδικτυακό δράμα στο Facebook Watch με πρωταγωνιστές την Τζέσικα Μπίελ και τον Στάνλεϊ Τούτσι.

https://twitter.com/ComedyBangBang?ref_src=twsrc%5Etfw

Comedy Bang! Bang!

To podcast κωμικού Scott Aukerman με καλεσμένους τους καλύτερους κωμικούς εκεί έξω. Τρολάρουν τα βραδινά talk show. Από τις καλύτερες σειρές παρωδίας.

https://t.co/r2L4iNzp7N

Homecoming

Το Homecoming είναι μια αμερικανική ψυχολογική θρίλερ τηλεοπτική σειρά, που βασίζεται στο podcast της Gimlet Media με το ίδιο όνομα. Όταν κυκλοφόρησε σε podcast το 2016 ακούγαμε τις φωνές των Ντέιβιντ Σουίμερ, Έιμι Σεντάρις, Όσκαρ Άιζακ και Ντέιβιντ Κρος. Στην τηλεόραση μεταφέρθηκε από τον Σαμ Ίσμαϊλ, μετά την επιτυχία του «Mr Robot», ως ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ που παίζει με το μυαλό των θεατών στο Amazon Prime Video με πρωταγωνίστρια τη Τζούλια Ρόμπερτς στην πρώτη τηλεοπτική της εμφάνιση. Ο Μπόμπυ Κανναβάλε, καταφέρνει να γίνει όσο αντιπαθής απαιτεί ο ρόλος του.

Dr. Death

To podcast ερευνούσε την καριέρα του πρώην νευροχειρουργού Christopher Duntsch που κατηγορήθηκε για ακρωτηριασμό πολλών ασθενών του. Δημοσιεύτηκε από τη Wonderly το Σεπτέμβριο του 2018 με τη δημοσιογράφο Laura Beil στο τιμόνι.

Το “Dr. Death”, με δημιουργό τον Patrick Macmanus (“Homecoming”) κυκλοφόρησε στην Η streaming υπηρεσία Peacock. Πρωταγωνιστής της σειράς είναι ο Joshua Jackson. Οι Alec Baldwin και Christian Slater θα υποδυθούν τους γιατρούς που ανακάλυψαν τις πρακτικές του Duntch, δηλαδή τους Robert Henderson και Randall Kirby.

2 Dope Queens

Το podcast των Τζέσικα Γουιλιάμς και της Φοίβη Ρόμπινσον που μιλούσαν για τον φεμινισμό, τη διαφορετικότητα, την φυλή όχι όπως θα περίμενε ο μέσος ακροατής. Και μεταδόθηκε από το HBO.