Έχεις ακούσει ξανά για τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» άλλα μάλλον δεν τους έδωσες την απαραίτητη σημασία. Λογικό αν σκεφτούμε ότι είναι μία ακόμα ομάδα ανθρώπων που τους ενώνουν οι ακραίες εθνικιστικές αντιλήψεις και η άρνηση σε οτιδήποτε έχει τη στάμπα του λογικού. Για παράδειγμα, όπως διαβάζουμε στη σελίδα τους, τα εμβόλια περιέχουν αδενοϊό χιμπατζή και χρησιμοποιούν όργανα και ιστούς από έμβρυα 3 μηνών για τα πειράματά τους. Τα όσα πιστεύουν ξεπερνούν τη λογική και φτάνουν στα όρια της παραφροσύνης. H συγγένεια με τους Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς είναι διακριτή.

Την Τετάρτη (1/12) βρέθηκαν ξανά στην επικαιρότητα και αυτό γιατί οι «Θεματοφύλακες» σε κέντρο που διενεργούσε rapid test και ζήτησαν από τον υπεύθυνο να επιδείξει την άδεια νόμιμης λειτουργίας της επιχείρησης. Μάλιστα, παρουσιάστηκαν ως «συνταγματική αστυνομία», υποστηρίζοντας ότι μπορούν να ελέγχουν τα πάντα, επικαλούμενοι φυσικά το άρθρο 120 του Συντάγματος. Τελικά, όχι μόνο δεν κατάφεραν να πάρουν στα χέρια τους την άδεια που ζήτησαν, αλλά κέρδισαν και ένα εισιτήριο για τον εισαγγελέα -δεν είναι η πρώτη φορά.

Σύμφωνα πάντα με τις διακηρύξεις τους, το έργο τους βασίζεται στο άρθρο 120 του Συντάγματος, το οποίο αναφέρει ότι «η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία». Πώς το υπερασπίζονται οι «Θεματοφύλακες»; Με ακροδεξιά ρητορική, διασπορά fake news και χακί στολές.

Κατά τη διάρκεια μιας απλής βόλτας μας στο Twitter, εντοπίσαμε δύο πολύ ενδιαφέροντα βίντεο σε ένα προφίλ λίγο έξω από τα νερά μας, που μεταφράζουν σε μεγάλο βαθμό το πώς δραστηριοποιείται η εν λόγω ομάδα, έχοντας πάντα το μανδύα του πατριώτη και του υπερασπιστή του απλού λαού.

Πρώτο βίντεο: Μοιράζονται το ίδιο DNA με τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο

https://t.co/ytvsDVOgkE

 

Δεύτερο βίντεο: Μαγαζί Covid Clean και δικό τους νόμισμα

https://t.co/Nv50N4uWO1

Όχι, δεν τα έχουμε δει όλα σε αυτή τη χώρα. Για την ακρίβεια, είμαστε ακόμα στην αρχή της θέασης κωμικοτραγικών γεγονότων. Το λούμπεν προλεταριάτο ζει στιγμές δόξας.